Η φλόγα της ελευθερίας

Ο αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία 1821-1833
Εκδότης:
Ενάλιος
Έτος:
2004
ISBN:
9789605361655
Σελίδες:
437
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η φλόγα της ελευθερίας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η φλόγα της ελευθερίας
Ο αγώνας της ανεξαρτησίας των Ελλήνων από τον οθωμανικό ζυγό ήταν μια γιγάντια πάλη. Η σημερινή Ελλάδα είναι αποκύημα περισσότερο αυτής της αιματηρής προσπάθειας παρά της Κλασικής περιόδου. Εξαιτίας του οθωμανικού ζυγού που διήρκεσε κοντά τέσσερις αιώνες, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να υπάρχει στη συνείδηση των Ελλήνων εχθρότητα έναντι των Τούρκων και επίσης καχυποψία απέναντι στις ξένες δυνάμεις, για τις οποίες οι Έλληνες θεωρούν ότι έδρασαν αποκλειστικά για δικό τους όφελος με τη μέθοδο της χειραγώγησης.
Οι ξένοι φιλέλληνες υποστήριξαν την επανάσταση των Ελλήνων, αλλά οι ξένες κυβερνήσεις περισσότερο ενδιαφέρονταν για τη σταθερότητα της Ευρώπης όπως διαμορφώθηκε μετά την ήττα του Ναπολέοντα, παρά για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Η χαρισματική ηγεσία του Κολοκοτρώνη έδωσε στην επανάσταση την ώθηση που χρειαζόταν, ενώ η καταστροφή της Χίου και των Κυδωνιών, ο δαυλός του Κανάρη και του Πιπίνου, το ολοκαύτωμα του Μεσολογγίου, ο θάνατος του Βύρωνα, το αιματοκύλισμα της Πελοποννήσου, κινητοποίησαν τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και ένας συμμαχικός στόλος υπό τον ναύαρχο Κόρδινγκτον έπλευσε στα ανοιχτά του Ναυαρίνου, όπου θα παιζόταν η τελευταία πράξη του ηρωϊκού δράματος...
Τίτλος βιβλίου:Η φλόγα της ελευθερίας
Υπότιτλος βιβλίου:Ο αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία 1821-1833
Τίτλος πρωτότυπου:The greek war of independence 1821-1833
Εκδότης:Ενάλιος
Συντελεστές βιβλίου:Brewer, David (Συγγραφέας)
Σπερελάκη, Τιτίνα (Μεταφραστής)
Κεκροπούλου, Ελένη (Επιμελητής)
ISBN:9789605361655
Σειρά εκδότη:Ιστορία
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2004
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες