Οι πόλεμοι του αύριο

Εκδότης:
Παπαζήσης
Έτος:
2004
ISBN:
9789600217254
Σελίδες:
270
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι πόλεμοι του αύριο
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
στο καλάθι
Οι πόλεμοι του αύριο
"Ο Πασκάλ Μπονιφάς μάς προσφέρει ένα είδος Άτλαντα που μας οδηγεί μέσα στο θολό και περίπλοκο τοπίο της διεθνούς πολιτικής.
Σε τρία διαφορετικά επίπεδα κινείται η παρουσίαση των πολέμων όπως την πετυχαίνει το βιβλίο και έτσι καλύπτει σε όλες τις διαστάσεις ένα φαινόμενο πολύμορφο, όπως είναι ο πόλεμος. Πέρα από τα συμβατικά όπλα μάς δίνει και τη διάσταση των κάθε λογής όπλων που μπορούν να χρησιμοποιούνται, όπως είναι τα πυρηνικά, τα βακτηριολογικά, τα χημικά, τα διαστημικά. Αλλά ταυτόχρονα δίνει και την οικονομική διάσταση που έχουν οι πόλεμοι για το πετρέλαιο ή για το νερό. Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με τη διάσταση την κοινωνική, όπως είναι η δημογραφία, η πείνα, τα ναρκωτικά. Η μορφή του πολέμου -ή μάλλον των πολέμων- αναδεικνύεται έτσι ανάγλυφη.
Είναι σημαντικό να συνειδητοποιούμε πόσο αταίριαστη είναι η συνηθισμένη, γενικά, υπεραπλοποίηση που ανάγει τα διεθνή πράγματα στο δίπολο "Πόλεμος - Ειρήνη". Γιατί αγνοεί τις ενδιάμεσες λεπτές αποχρώσεις της πραγματικότητας που χαρακτηρίζουν τις δύο άκρες ανάμεσα στον πόλεμο και την ειρήνη. Ο ναυτικός αποκλεισμός (π.χ. της Ελλάδος από την Αντάντ το 1916) αποτελεί ενέργεια πολεμική ή όχι; Η διείσδυση αντάρτικων ομάδων (π.χ. στην οθωμαντική Μακεδονία από το 1904 και πέρα) ήταν πολεμική πράξη; Οι συνεχείς παραβιάσεις ενός εθνικού εναέριου χώρου (π.χ. στο Αιγαίο) είναι απλώς επίδειξη δύναμης ή πρόκληση για πόλεμο; Το βιβλίο του Boniface ερευνά ένα ευρύτατο φάσμα διεθνών σχέσεων και έτσι μας κάνει να καταλαβαίνουμε καλύτερα την πολυχρωμία αλλά και τη ρευστότητά του".
(από τον πρόλογο του πρέσβη ε.τ. Βύρωνα Θεοδωρόπουλου)
Τίτλος βιβλίου:Οι πόλεμοι του αύριο
Τίτλος πρωτότυπου:Les guerres de demain
Εκδότης:Παπαζήσης
Συντελεστές βιβλίου:Boniface Pascal (Συγγραφέας)
Ιακώβου, Βίκυ (Μεταφραστής)
Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (Φορέας)
Ντάλης, Σωτήρης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789600217254
Σειρά εκδότη:Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Σημείωση:Πρόλογος: Βύρων Θεοδωρόπουλος.
Εισαγωγή: Σωτήρης Ντάλης.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες