Νουρεντίν

Εκδότης:
Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας
Έτος:
2009
ISBN:
9789606817144
Σελίδες:
253
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νουρεντίν
Τιμή εκδότη:€14,20
Η τιμή μας: €12,78
στο καλάθι
Νουρεντίν
Ο "Νουρεντίν" είναι η αφήγηση τριών ιστοριών αγάπης ή τριών παραμυθιών ("Νουρεντίν", "Φεγγαρόλουστη", "Άγγελος"), αν η περιπέτεια της αγάπης είναι παραμύθι.
Εικόνες, μυρωδιές και αίσθημα από τη μικρασιατική Ελλάδα που χάθηκε σμίγουν εδώ με μύθους πανάρχαιους, με τόπους πραγματικούς και με ανθρώπους που αφηγούνται απλά τις συγκλονιστικές αλήθειες. Όπως εκμυστηρεύεται κανείς στους φίλους μια παλιά ιστορία η τους διασκεδάζει μ' αυτήν, μετά απ' την άψα ενός γλεντιού, έτσι και ο Περγαλίδης απευθύνεται στον αναγνώστη.
Κι όλα τούτα στη "χειροποίητη" γλώσσα ενός παραμυθιού, ν' αρμολογούν σκιρτήματα αγάπης και απροσδόκητα γυρίσματα που φέρνει η αγάπη στον κύκλο της ζωής.
Ιστορίες σαν παλιά υφαντά, με υλικό φερμένο από εκείνους που έχασαν για πάντα τις πατρίδες τους και τις έχουν πια παραδώσει στη λήθη σε κάποια απ' τις γειτονιές της Ελλάδας. Λες και ανοίγεις ένα παλιό σεντούκι και κατακλύζεσαι απ' τη γλυκιά αίσθηση ξεθωριασμένων, λησμονημένων καιρών.
Ο μύθος ελαφρύνει το βαρύ πέπλο της ιστορίας, το παρελθόν γίνεται χαμένος παράδεισος, ταξίδι σε τόπους φανταστικούς, που είναι ωστόσο εξίσου αληθινός μ' αυτούς που χάθηκαν. Η αγάπη, το πιο μεγαλειώδες, το πιο τρομερό δώρο του ανθρώπου, καταργεί τα ιστορικά γεγονότα, διασχίζει ανεμπόδιστη το χρόνο, διεκδικώντας ένα μόνο: πρόθυμους συνοδοιπόρους...
Τίτλος βιβλίου:Νουρεντίν
Εκδότης:Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας
Συντελεστές βιβλίου:Περγαλίδης Ναπολέων (Συγγραφέας)
ISBN:9789606817144
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2009
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες