Το τάμα

Στερνή ελπίδα: Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Νόηση
Έτος:
2004
ISBN:
9789608294202
Σελίδες:
363
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το τάμα
Τιμή εκδότη:€19,08
Η τιμή μας: €17,17
Το τάμα
Ο συγγραφέας αυτού του μυθιστορήματος, περπατώντας πριν 15 χρόνια στα μονοπάτια του Αγίου Όρους σαν επισκέπτης προσκυνητής, βρήκε από μια παράξενη σύμπτωση και τύχη μαζί μέσα σε μια κρύπτη ενός έρημου Κελλιού την αυτοβιογραφία ενός άγνωστου μοναχού, μέσα σ' ένα τετράδιο που η ιστορία του τον συγκλόνισε.
Ήταν από αυτές τις ιστορίες της κατοχής των Γερμανών του 1941-44. Οι γερμανοί σκότωσαν τη γυναίκα του κι αυτός στημένος στο εκτελεστικό απόσπασμα γλίτωσε από ένα θαύμα, τάζοντας στο Θεό, αν γλιτώσει να γίνει μοναχός και να πεθάνει με το ράσο. Τώρα καταζητούμενος από τους Γερμανούς έπρεπε να χαθούν τα ίχνη του. Ταλαιπωρημένος φυγάς, ύστερα από μια μεγάλη περιπέτεια έφτασε στο Άγιο Όρος και μόνασε σ' ένα από τα μοναστήρια του. Όμως, όλα αυτά τα έκανε χωρίς να σκεφθεί ότι άφηνε το εφτάχρονο παιδί του έρημο και μοναχό του στη ζωή. Πληγωμένος από αυτό το κακό και τον μεγάλο πόνο, προσπαθούσε με την συνεχή προσευχή και την ελπίδα του στο Θεό να γίνει έλεος και μια μέρα να βρει το παιδί του για να του ζητήσει τη συγνώμη και να πάρει τη συγχώρεση, για να πεθάνει σαν ένας τίμιος πατέρας και καλός χριστιανός.
Συγκλονιστικές στιγμές, παράξενες περιπέτειες και συμπτώσεις στην πορεία της μοναχικής ζωής του, είναι πρωτόγνωρες για τον αναγνώστη. Άραγε βρήκε το παιδί του, το αντάμωσε;...
Τίτλος βιβλίου:Το τάμα
Υπότιτλος βιβλίου:Στερνή ελπίδα: Μυθιστόρημα
Εκδότης:Νόηση
Συντελεστές βιβλίου:Γκίτζιος, Γιώργος Χ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608294202
Σειρά εκδότη:Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες