Μαρία

Θα μπορούσε να είχε γίνει έτσι: Ένας άλλος τρόπος να διαβάζονται τα Ευαγγέλια: Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2004
ISBN:
9789604067084
Σελίδες:
598
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μαρία
Εκτός κυκλοφορίας
Μαρία
Το βιβλίο αυτό, αν και είναι βιβλίο ψυχολογίας, επικαλύπτεται από τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες της χριστιανικής διδασκαλίας στο ποσοστό που αυτές συμπίπτουν με ό,τι η επιστήμη αποδέχεται. Έχουν χρησιμοποιηθεί και αναλυθεί ογδόντα Ευαγγέλια. Έγινε όμως εντελώς ελεύθερη απόδοση του νοήματος των Ευαγγελίων σε βαθμό που σε αρκετά σημεία να μην είναι καν αναγνωρίσιμα...! Με τον τρόπο αυτό, παρόλο που χρησιμοποιήθηκαν τα Ευαγγέλια, το βιβλίο κάθε άλλο παρά θρησκευτικού περιεχομένου είναι.
Στόχος της συγγραφής του βιβλίου είναι αφενός η απόδειξη ότι οι αρχές και αξίες της Χριστιανικής Θρησκείας και οι αρχές της Επιστήμης της Ψυχολογίας -σωστά ερμηνευόμενες- είναι ταυτόσημες. Και αφετέρου ότι αν κατεβάσουμε το Θεό από τα ύψη του και ανεβάσουμε τον άνθρωπο θα μπορέσουν επιτέλους να συναντηθούν.
Για να είναι προσιτό, κατανοητό και κυρίως ευχάριστο στον αναγνώστη, το βιβλίο πήρε τη μορφή μυθιστορήματος. Επιλέχθηκε η μυθιστορηματική βιογραφία της κορυφαίας μορφής της Χριστιανικής Θρησκείας για την οποία δεν γράφτηκε τίποτε: της Παναγίας.
Η Μαρία είναι η κυρίαρχη προσωπικότητα που με την παρουσία της καθοδήγησε και διαμόρφωσε την ανθρωπιστική σκέψη στο βόρειο κυρίως ημισφαίριο τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια.
Τίτλος βιβλίου:Μαρία
Υπότιτλος βιβλίου:Θα μπορούσε να είχε γίνει έτσι: Ένας άλλος τρόπος να διαβάζονται τα Ευαγγέλια: Μυθιστόρημα
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Αρχιμανδρίτου, Ειρήνη (Συγγραφέας)
ISBN:9789604067084
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες