Το νησί των καταραμένων

Εκδότης:
Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος:
2009
ISBN:
9789604507955
Σελίδες:
409
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το νησί των καταραμένων
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το νησί των καταραμένων
Καλοκαίρι 1954. Ο μάρσαλ Τέντι Ντάνιελς έχει έρθει στο Σάτερ, ένα νησάκι στα ανοιχτά της Βοστόνης, όπου βρίσκεται το ψυχιατρικό νοσοκομείο Άσκλιφ για παρανοϊκούς εγκληματίες. Μαζί με το συνεργάτη του, Τσακ Άλι, αναζητούν μια ασθενή που δραπέτευσε με μυστηριώδη τρόπο, όταν ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα που τους αποκλείει εκεί. Όμως στο νοσοκομείο Άσκλιφ τίποτα δεν είναι ό,τι φαίνεται. Ούτε καν ο ίδιος ο Τέντι Ντάνιελς.

Έχει πάει εκεί μόνο για να βρει μια εξαφανισμένη ασθενή; Ή για να ερευνήσει κάποιες φήμες για τις ριζοσπαστικές θεραπείες που εφαρμόζονται στο Άσκλιφ; Θεραπείες που ίσως περιλαμβάνουν πειράματα με φάρμακα, βάρβαρες χειρουργικές επεμβάσεις, και ολέθριους τρόπους αντεπίθεσης στο σκιώδη πόλεμο κατά των Σοβιετικών και των μεθόδων πλύσης εγκεφάλου που αναπτύσσουν...
Ή μήπως έχει κάποιο άλλο, πολύ πιο προσωπικό κίνητρο;

Όσο προχωράει η έρευνα, τα ερωτήματα πληθαίνουν... Πώς δραπέτευσε από το νησί μια ξυπόλυτη γυναίκα, κλειδωμένη σ' ένα δωμάτιο; Ποιος αφήνει στοιχεία με κρυπτογραφημένα μηνύματα; Γιατί δεν υπάρχει ο φάκελος ενός ασθενούς που εισήχθη εκεί μόλις ένα χρόνο πριν; Τι συμβαίνει πραγματικά στην Πτέρυγα Γ; Γιατί ένας άδειος φάρος είναι περικυκλωμένος με ηλεκτροφόρο σύρμα και ένοπλους φρουρούς;

Όσο πιο πολύ ο Τέντι και ο Τσακ πλησιάζουν στην αλήθεια, τόσο πιο δυσδιάκριτη γίνεται, και τόσο περισσότερο αρχίζουν να πιστεύουν ότι μπορεί να μη φύγουν ποτέ από το Σάτερ.
Γιατί κάποιος εκεί προσπαθεί να τους τρελάνει...

Μετά το "Σκοτεινό ποτάμι", που έγινε ταινία από τον Κλιντ Ίστγουντ, "Το νησί των καταραμένων" είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του Λεχέιν που κέντρισε το ενδιαφέρον ενός κορυφαίου σκηνοθέτη: η ομότιτλη ταινία, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, θα προβληθεί για πρώτη φορά στις αίθουσες, στις ΗΠΑ και στη χώρα μας, τον Φεβρουάριο του 2010.
Τίτλος βιβλίου:Το νησί των καταραμένων
Τίτλος πρωτότυπου:Shutter Island
Εκδότης:Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Συντελεστές βιβλίου:Lehane, Dennis, 1965- (Συγγραφέας)
Οικονόμου, Καίτη (Μεταφραστής)
ISBN:9789604507955
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2009
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες