Η παρτίδα

Ένα παιχνίδι λογοτεχνίας και ιστορίας
Εκδότης:
Βιβλιόραμα
Έτος:
2004
ISBN:
9789608087378
Σελίδες:
156
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η παρτίδα
Τιμή εκδότη:€13,78
Η τιμή μας: €12,40
Η παρτίδα
Η παρτίδα την οποία θα παρακολουθήσετε εδώ, σε κάθε της λεπτομέρεια, αφορά την ανάγνωση ενός βιβλίου. Το βιβλίο αυτό είναι η "Ορθοκωστά" και το έχει γράψει ο Θανάσης Βαλτινός.
Η τσόχα έχει στρωθεί, τασάκια και τσιγάρα υπάρχουν αρκετά. Ο καφές βράζει. Τα κινητά κλειστά, οι παίκτες έχουν λάβει θέσεις. Αποσφραγίζεται η τράπουλα, ενώπιον όλων. Ο ένας ανακατεύει, ο δεύτερος κόβει. Είναι η σειρά μου. Ανοίγω την παρτίδα τραβώντας ένα χαρτί, δηλαδή τη σελίδα 321: "Έπαιξα μια πρέφα κύριε στρατοδίκη..."
Κώστας Βούλγαρης

"...παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι η "Ορθοκωστά" αποτελεί απαύγασμα μαστοριάς: ένα εξαιρετικά πλούσιο και γόνιμο πεδίο για να δοκιμάσει και εν δυνάμει να βελτιώσει τα εργαλεία της η κριτική, ιδιαίτερα δε η πανεπιστημιακή διδασκαλία. Τέλος, η "Ορθοκωστά" αποτελεί ένα μέτρο για να αντιληφθούν, οι περισσότεροι από τους λογοτέχνες μας, την απόσταση που τους χωρίζει από τη σύγχρονη γλώσσα της τέχνης τους, σύγχρονη εν τόπω και χρόνω. Εν ολίγοις, για να επανέλθω στην ανάγνωση της "Ορθοκωστάς" που θα επιχειρήσω στη συνέχεια, πιστεύω πως το βιβλίο σε υποχρεώνει να χρησιμοποιήσεις καινούργια εργαλεία, αν θελήσεις να το προσπελάσεις. [...]"
(απόσπασμα από τα διαδοχικά κείμενα του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Η παρτίδα
Υπότιτλος βιβλίου:Ένα παιχνίδι λογοτεχνίας και ιστορίας
Εκδότης:Βιβλιόραμα
Συντελεστές βιβλίου:Βούλγαρης Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9789608087378
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες