Γενετικές εξετάσεις και δίκαιο

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2004
ISBN:
9789603018377
Σελίδες:
103
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γενετικές εξετάσεις και δίκαιο
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €9,50
Γενετικές εξετάσεις και δίκαιο
Η χαρτογράφηση του ανθρώπινου γενετικού υλικού άνοιξε το δρόμο για τη διερεύνηση του φαινόμενου της ζωής. Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των γονιδίων αναμένεται ότι θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια εκδήλωσης σημαντικών ασθενειών αλλά και θα προσφέρει τρόπους πρόληψης ή θεραπείας τους. Ενώ έτσι είναι δυνατή η διάγνωση σημαντικών ασθενειών, είτε προγεννητικά είτε μετά τη γέννηση του ανθρώπου, στο άμεσο μέλλον θα είναι δυνατή η εφαρμογή αποτελεσματικών θεραπευτικών αγωγών με την ανάπτυξη της γονιδιακής θεραπείας.
Η επιστημονική ευφορία που συνόδευσε τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις των γενετιστών μετατράπηκε εύλογα σε σκεπτικισμό μπροστά στους κινδύνους που εγκυμονεί η κακή χρήση των γενετικών διαγνωστικών μεθόδων. Έτσι, η άλλη όψη της ανάλυσης του ανθρώπινου γονιδιώματος είναι η δημιουργία μιας "γενετικής ταυτότητας" και η συνακόλουθη δημιουργία γενετικά περιθωριοποιημένων ατόμων. Αντίστοιχα, η δυνατότητα προγεννητικής έρευνας όλο και περισσότερο γενετικών "μειονεκτημάτων" προκαλεί συνειρμούς περί "ποιοτικού ελέγχου" της ζωής. Το "φάντασμα" της ευγονικής προβάλλει ξανά.
Στον τόμο αυτό επιχειρείται ο εντοπισμός των κρίσιμων προβλημάτων που θέτουν οι γενετικές εξετάσεις στο δίκαιο, η ανάδειξη των κρίσιμων ισορροπιών και η συμμετοχή σε μια συζήτηση που διεξάγεται διεθνώς με ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Τίτλος βιβλίου:Γενετικές εξετάσεις και δίκαιο
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Μάλλιος, Ευάγγελος Κ. (Συγγραφέας)
Παπαδημητρίου, Γεώργιος Δ., 1944-2009 (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789603018377
Σειρά εκδότη:Κοινωνία και Δίκαιο στον 21ο Αιώνα
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Σημείωση:Πρόλογος: Παπαδημητρίου, Γ.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Βιολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες