Η μεταφυσική του σκύλου

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Λαγουδέρα
Έτος:
2004
ISBN:
9789607893284
Σελίδες:
257
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μεταφυσική του σκύλου
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
Η μεταφυσική του σκύλου
Ο Κνουλτ είναι ένας αδέσποτος, αλλά καθόλου συνηθισμένος σκύλος που τριγυρίζει στα δρομάκια της Τουλούζης. Ο Πωλ είναι ένας νεαρός που κάποια νύχτα η ζωή του άλλαξε, όταν μετά από ένα τυχαίο γεγονός γνώρισε τον Κνουλτ. Για κείνον, έναν άνθρωπο λίγο πολύ χαμένο, ο σκύλος γίνεται πνευματικός πατέρας και δάσκαλος. Για έξι χρόνια, μοιράζεται τη ζωή του σκύλου του, τη γαβάθα του, τη φωλιά του στο κλιμακοστάσιο της κυρίας Εστρουφίγκ.
Όμως, ο Κνουλτ ξαφνικά πεθαίνει και ο Πωλ καθώς μπαίνει στη διαδικασία αναζήτησης για το κρυμμένο νόημα της ύπαρξης και αφομοίωσης της γνώσης του εκλιπόντος συντρόφου του, αποφασίζει να τον φάει. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να εξιχνιάσει τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του σκύλου. Στην έρευνα και την περιπλάνησή του, ο Πωλ συναντά πολλά πρόσωπα τα οποία συνδέονται, το καθένα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, με τον Κνουλτ, αλλά συχνά χωρίς να γνωρίζουν τον κοινό παρονομαστή αυτής της διαπλοκής.
Ένα ευφυέστατο μυθιστόρημα που περιπλέκει με απρόσμενο τρόπο την αστυνομική πλοκή με το απογοητευμένο βλέμμα πάνω στην κοινωνία, τον έρωτα, τη στοργή, την γελοιότητα των καταστάσεων. Ο Philippe Segur συνδυάζει, με ταχυδακτυλουργικό τρόπο και μαύρο χιούμορ, τη φιλοσοφία, τη σάτιρα και τη φαντασία.
Τίτλος βιβλίου:Η μεταφυσική του σκύλου
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Métaphysique du chien
Εκδότης:Λαγουδέρα
Συντελεστές βιβλίου:Ségur, Philippe (Συγγραφέας)
Κονσολάκη, Ρούλα (Μεταφραστής)
Ηλιάννης, Μάριος (Επιμελητής)
Πορτοκάλογλου, Αγγελική (Επιμελητής)
Ηλιάννης, Μάριος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789607893284
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία Ιστιοφόρο
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες