Γενέσθω Κλεοπάτρα

Εκδότης:
Διηνεκές
Έτος:
2003
ISBN:
9789608746299
Σελίδες:
526
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γενέσθω Κλεοπάτρα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Γενέσθω Κλεοπάτρα
Αυτή είναι η υπογραφή της Κλεοπάτρας. Ένα συναρπαστικό ντοκουμέντο. Η τελευταία Φαραώ της Δυναστείας των Πτολεμαίων της Αιγύπτου επιλέγει για υπογραφή της μια ελληνική λέξη "γενέσθω", προστακτική του ρήματος γίγνομαι. Μια λέξη που δηλώνει αποφασιστικότητα και δυναμισμό, δυο κατ' εξοχήν χαρακτηριστικά αυτής της μοναδικής Βασίλισσας του θρόνου της Αλεξάνδρειας.
Η υπογραφή της βρέθηκε πρόσφατα σε ένα πάπυρο, που είχε ενθυλακωθεί στους λινούς επιδέσμους που τύλιγαν το σώμα μιας μούμιας. Το κείμενο που υπογράφει σ' αυτό τον πάπυρο η Φαραώ Κλεοπάτρα είναι μια επίσημη κρατική εμπορική συμφωνία της Αιγύπτου.
Αυτή η λέξη-υπογραφή της νεαρής Φαραώ της Αιγύπτου είναι και ο τίτλος σ' αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα, που παρακολουθεί τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Βασίλεια της Λοχιάδας, από τη γέννησή της, το 69 π.Χ. μέχρι που στα 18 της χρόνια φοράει στο κεφάλι της τον Χρυσό Ουραίο, το Διπλό Στέμμα της Αιγύπτου.
Η συναρπαστική πορεία της νεαρής Πριγκίπισσας της Αλεξάνδρειας, προς την εξουσία και το θρόνο μιας από τις πιο ένδοξες χώρες του Αρχαίου κόσμου.
Τίτλος βιβλίου:Γενέσθω Κλεοπάτρα
Εκδότης:Διηνεκές
Συντελεστές βιβλίου:Ζερβονικολάκης, Νίκος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608746299
Σειρά εκδότη:Μυθιστόρημα
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2003
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες