Ο εμφύλιος πόλεμος στην επαρχία των Καλαβρύτων

1946-1949
Εκδότης:
Παρασκήνιο
Έτος:
2001
Σελίδες:
206
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο εμφύλιος πόλεμος στην επαρχία των Καλαβρύτων
Τιμή εκδότη:€10,55
Η τιμή μας: €9,50
Ο εμφύλιος πόλεμος στην επαρχία των Καλαβρύτων
Ξεκινώντας να περιγράφω τη δραματική τριετία του εμφυλίου στην επαρχία των Καλαβρύτων, δεν παραγνωρίζω ότι επωμίζομαι μια πολύ σοβαρή ευθύνη. Η ευθύνη αυτή έχει σχέση με την όσο γίνεται πιο πιστή εξιστόρηση των γεγονότων εκείνης της εποχής, αλλά και με την αντικειμενική τους παρουσίαση. Δεν θέλει ρώτημα πως έκανα ότι μπορούσα προς αυτήν την κατεύθυνση ανατρέχοντας τόσο σε γραπτές όσο και σε προφορικές πηγές.
Μέσα από το βιβλίο μου προσπαθώ ακόμα ν' αναδείξω τα αίτια που οδήγησαν στον εμφύλιο καθώς και τις ευθύνες που έχει η κάθε παράταξη. Δεν τις καταμερίζω όμως ίσα και στις δυο παρατάξεις γιατί κατά τη γνωμή μου δεν είναι ίδιες.
Μ' αυτό μου το βιβλίο θέλω να εκπληρώσω ένα ακόμα χρέος στη γενέθλια γη, τη μαρτυρική αλλά και ηρωϊκή επαρχία των Καλαβρύτων, που κι εκείνη την περίοδο -όπως και πολλές άλλες προηγούμενα- ποτίστηκε με το αίμα των ίδιων της των παιδιών.
Τίτλος βιβλίου:Ο εμφύλιος πόλεμος στην επαρχία των Καλαβρύτων
Υπότιτλος βιβλίου:1946-1949
Εκδότης:Παρασκήνιο
Συντελεστές βιβλίου:Παλαιολογόπουλος Δημήτρης (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2001
Σημείωση:Ο αριθμός ISBN, 960-7107-74-8, είναι ίδιος με αυτόν του βιβλίου: "Ο Στάλιν και η κινέζικη επανάσταση" (Παρασκήνιο, 2001).
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες