Αμοργός

Περιηγητικός και πεζοπορικός χάρτης
Εκδότης:
Ανάβαση
Έτος:
2015
ISBN:
9789608195318
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αμοργός
Τιμή εκδότη:€7,50
Η τιμή μας: €6,75
στο καλάθι
Αμοργός
Τα κυκλαδονήσια αποτελούν τη μείζονα τουριστική ατραξιόν της Ελλάδας και ως τέτοια αντιμετωπίζονται συνήθως περιγραμματικά (άσπρα σπίτια, χρωματιστά καΐκια και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας). Ωστόσο καθένα από τα θραύσματα αυτά της παλαιάς αιγαιίδας έχει τη δική του φυσιογνωμία, την πολλές φορές άγνωστη ενδοχώρα του, την ιστορία του. Αυτές τις ιδιαιτερότητες σας προσκαλούν να γνωρίσετε οι χάρτες της Ανάβασης, μέσα από οδικές περιηγήσεις και κυρίως μέσα από τον παλιό ιστό των μονοπατιών που σε πολλά νησιά διατηρείται ακόμα σε καλή κατάσταση.
Η σειρά "Topo" αποτελεί το τελευταίο βήμα στη μακρόχρονη πορεία εξέλιξης των χαρτογραφικών εργασιών της "Ανάβασης".
Η σειρά "Τopo" περιλαμβάνει χάρτες σε κλίμακες 1:100.000, 1:50.000, 1:25.000 και 1:10.000. Οι χάρτες είναι κατασκευασμένοι στο Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς (ΕΓΣΑ 87), το εθνικό γεωδαιτικό σύστημα που εφαρμόστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των μεγάλων προγραμμάτων κτηματογράφησης και χαρτογράφησης της χώρας.
Θεωρώντας ότι ο χάρτης είναι ένα εργαλείο από το οποίο κάποιες φορές εξαρτάται η ασφάλεια του χρήστη, η "Ανάβαση" προσπαθεί να προσφέρει το καλύτερο και ακριβέστερo χαρτογραφικό υλικό. Έτσι όλες οι εργασίες (κατασκευή των υποβάθρων, συλλογή και αποτύπωση των στοιχείων πεδίου, τελική χαρτοσύνθεση) γίνονται με καθορισμένες και αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και πιστότητας, που εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια για τις συγκεκριμένες κλίμακες.
Στη σειρά "Topo" της "Ανάβσης" εμφανίζονται δύο συστήματα συντεταγμένων:
-Ο κάναβος τετραγωνισμού ανά 1 χλμ. στο Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς. Είναι ένα πλήρες ορθογώνιο πλέγμα (πορτοκαλί γραμμές). Οι προβολικές συντεταγμένες του ΕΓΣΑ, είναι εκφρασμένες σε μέτρα.
-Οι σταυροί των γεωγραφικών συντεταγμένων ανά 1 πρώτο λεπτό στο WGS84. Είναι τα σημεία τομής μεσημβρινών-παραλλήλων του παγκόσμιου γεωδαιτικού συστήματος αναφοράς που έχουν προβληθεί πάνω στο χάρτη.
Αν χρησιμοποιείτε το χάρτη σε συνδυασμό με GPS μπορείτε να εντοπίζετε τη θέση σας βάσει των συντεταγμένων που σας δίνει το GPS χωρίς να του αλλάξετε καμία ρύθμιση.
Τίτλος βιβλίου:Αμοργός (Χάρτης)
Υπότιτλος βιβλίου:Περιηγητικός και πεζοπορικός χάρτης
Εκδότης:Ανάβαση
Συντελεστές βιβλίου:Αδαμακόπουλος Τριαντάφυλλος (Συγγραφέας)
Ματσούκα, Πηνελόπη (Συγγραφέας)
Αδαμακόπουλος, Άγγελος (Συγγραφέας)
Walter, Patrick (Μεταφραστής)
ISBN:9789608195318
Σειρά εκδότη:Topo
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2015
Ηλικίες:
Σημείωση:Κλίμακα: 1: 32.000
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες > Ελλάδα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες