Τα παιδιά στις ταινίες του Φρανσουά Τριφό

Εκδότης:
Νεανικό Πλάνο
Έτος:
2004
ISBN:
9789608712126
Σελίδες:
192
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα παιδιά στις ταινίες του Φρανσουά Τριφό
Τιμή εκδότη:€16,88
Η τιμή μας: €15,19
στο καλάθι
Τα παιδιά στις ταινίες του Φρανσουά Τριφό
Ο Φρανσουά Τριφό θεωρείται ο πλέον αντιπροσωπευτικός σκηνοθέτης της Nouvelle Vague (Νέο Κύμα). Χαρακτηρίστηκε επίσης ως ο κορυφαίος κινηματογραφιστής της παιδικής ηλικίας καθώς ανέδειξε, όσα ελάχιστοι στον παγκόσμιο κινηματογράφο, την πολυπλοκότητα του κόσμου των παιδιών και των εφήβων.
Αυτή την "άγνωστη" ιδιότητά του μελετά και παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό ο Δημήτρης Σπύρου, σκηνοθέτης της πολυβραβευμένης ταινίας "Ο ψύλλος" και καλλιτεχνικός διευθυντής του "Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους".
Με την πολυετή ενασχόληση και γνώση του στο παιδικό και νεανικό σινεμά και με αφορμή τα είκοσι χρόνια από το θάνατο του γάλλου δημιουργού, ο συγγραφέας του βιβλίου αναφέρεται στην καταλυτική παρουσία του Τριφό στη γένεση του Νέου Κύματος, μελετά τις επιρροές του, αναλύει τις ιδιαιτερότητες της σκηνοθεσίας ταινιών με παιδιά και για παιδιά, παρουσιάζει τα προβλήματα ερμηνείας των παιδιών-ηθοποιών και, τέλος, διεξέρχεται μεθοδικά μια προς μια τις τέσσερις ταινίες "μαθητείας" για την παιδική και εφηβική ηλικία, ανακαλύπτοντας το νήμα που τις συνδέει με τα πολυτάραχα όσο και τραυματικά παιδικά χρόνια του μεγάλου γάλλου σκηνοθέτη.
Τίτλος βιβλίου:Τα παιδιά στις ταινίες του Φρανσουά Τριφό
Περιέχει:Αναλυτική βιογραφία και φιλμογραφία του Φρανσουά Τριφό.
Εκδότης:Νεανικό Πλάνο
Συντελεστές βιβλίου:Σπύρου, Δημήτρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789608712126
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2004
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες