Η κατάκτηση του παρελθόντος

Οι απαρχές της αρχαιολογίας
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Έτος:
2004
ISBN:
9789605241810
Σελίδες:
640
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η κατάκτηση του παρελθόντος
Τιμή εκδότη:€36,00
Η τιμή μας: €32,40
στο καλάθι
Η κατάκτηση του παρελθόντος
Το βιβλίο "Η κατάκτηση του παρελθόντος" ερευνά τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος, από την αρχαιότητα έως τον 19ο αιώνα, άρχισε να αποκτά συνείδηση του παρελθόντος του. Αντίθετα με την πιο διαδεδομένη άποψη, η αρχαιολογία δεν υπήρξε επινόηση της Αναγέννησης. Ήταν μια πρακτική γνωστή στους γραφείς της Ασσυρίας, της Αιγύπτου και της Κίνας, και αντικείμενο συζήτησης από τους σοφιστές της Ιωνίας, προτού αρχίσει να ασκείται από τους Ρωμαίους ιστορικούς.
Ότι είχαν υπάρξει άνθρωποι πριν από τον Αδάμ ήταν μια αποκάλυψη που συγκλόνισε τα θεμέλια της δυτικής κοινωνίας κατά τον 19ο αιώνα. Δεν αποτέλεσε όμως έκπληξη για τους Πέρσες, παραδείγματος χάριν, οι οποίοι είχαν επίγνωση της βαθύρριζης ιστορίας των προγόνων τους. Το βιβλίο ερευνά τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος, από την αρχαιότητα έως τον 19ο αιώνα, άρχισε να αποκτά συνείδηση του παρελθόντος του. Αντίθετα με την πιο διαδεδομένη άποψη, η αρχαιολογία δεν υπήρξε μια επινόηση της αναγέννησης ήταν μια πρακτική γνωστή στους γραφείς της Ασσυρίας, της Αιγύπτου και της Κίνας, και αντικείμενο συζήτησης από τους σοφιστές της Ιωνίας, προτού αρχίσει να ασκείται από τους Ρωμαίους ιστορικούς.
Η μελέτη εκπλήσσει με το βάθος και το εύρος της θεματολογίας της. Το κείμενο συνδυάζεται εξαιρετικά με την εικονογράφηση και τις περιγραφές των αρχαίων αντικειμένων, ενώ εκτενή αποσπάσματα από τις πρωτογενείς πηγές προσφέρουν μια συναρπαστική άμεση ματιά στις ιστορικές αφηγήσεις. Σύγχρονες απεικονίσεις της αρχαίας ζωής καθώς και περιστατικά της ανακάλυψής της αντικατοπτρίζουν τη γοητεία της αρχαιολογικής έρευνας.
Τίτλος βιβλίου:Η κατάκτηση του παρελθόντος
Υπότιτλος βιβλίου:Οι απαρχές της αρχαιολογίας
Τίτλος πρωτότυπου:La conquête du passé. Aux origines de l' archéologie
Εκδότης:Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Συντελεστές βιβλίου:Schnapp, Alain (Συγγραφέας)
Δελούκα, Κατερίνα (Μεταφραστής)
Σηφάκης Γρηγόρης Μ. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789605241810
Σειρά εκδότη:Συμβολές στις Επιστήμες του Ανθρώπου
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Ιστορία > Αρχαιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες