Η δημιουργική γραφή στο δημοτικό σχολείο

Δραστηριότητες δημιουργικής γραφής
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2009
ISBN:
9789600439564
Σελίδες:
155
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η δημιουργική γραφή στο δημοτικό σχολείο
Τιμή εκδότη:€11,94
Η τιμή μας: €10,75
στο καλάθι
Η δημιουργική γραφή στο δημοτικό σχολείο
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μεθοδική πρόταση ένταξης της Δημιουργικής Γραφής στο δημοτικό σχολείο. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται δραστηριότητες και τεχνικές για την εξοικείωση των μαθητών με τη Δημιουργική Γραφή παίζοντας με λέξεις. Στη φάση αυτή ο εκπαιδευτικός-εμψυχωτής έχει ένα ρόλο καθοριστικό, αφού πρέπει να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης και απελευθέρωσης ανάμεσα στους μαθητές-συμμετέχοντες.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου παρουσιάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Δημιουργική Γραφή έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μια εκτενέστερη ιστορία. Σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντική η επίδραση της ομάδας. Τα παιδιά ακούν, κρίνουν, σχολιάζουν, κρίνονται. Μέσα σε πλαίσια ελεύθερης έκφρασης, το εργαστήρι αυτό μπορεί να είναι καθοριστικό για την μετέπειτα σχέση των παιδιών με το λόγο, τη λογοτεχνία και τη συγγραφή.

Και στα δύο μέρη δίνονται πληροφορίες για την αναγκαιότητα της δραστηριότητας, για τα απαραίτητα υλικά και για τους εκπαιδευτικούς στόχους που επιδιώκονται. Έπειτα περιγράφεται η διαδικασία της (δραστηριότητας) με συγκεκριμένο παράδειγμα. Στο τέλος κάθε ενότητας υπάρχουν όλες οι ασκήσεις σε μορφή φύλλων δραστηριοτήτων.
Τίτλος βιβλίου:Η δημιουργική γραφή στο δημοτικό σχολείο
Υπότιτλος βιβλίου:Δραστηριότητες δημιουργικής γραφής
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Βασιλάκη, Ασπασία (Συγγραφέας)
Γιαννακουδάκης, Λευτέρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789600439564
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2009
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες