Η διάρκεια της στιγμής

Εκδότης:
Ποταμός
Έτος:
2004
ISBN:
9789608350557
Σελίδες:
160
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Η διάρκεια της στιγμής
Τιμή εκδότη:€26,00
Η τιμή μας: €23,40
Η διάρκεια της στιγμής
Σάμιουελ Μπέκετ, Λώρενς Ντάρρελ, Αλεξ. Σολντζενίτσιν, Χόρχε Λούις Μπόρχες, Κλωντ Λεβί Στρως, Μάριο Βάργκας Λιόσα, Πιερ Μπεττενκούρ, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Γιώργος Χειμωνάς, Κώστας Αξελός, Γιάννης Μόραλης, Επαμεινώνδας Χ. Γονατάς... Ο φωτογράφος Ζαν-Φρανσουά Μπονόμ φωτογραφίζει μεγάλες προσωπικότητες της τέχνης, της σκέψης, της λογοτεχνίας, της μουσικής.

"Μιλώντας για τα φωτογραφικά πορτραίτα του Ζαν-Φρανσουά Μπονόμ, χρησιμοποιώ επίτηδες τη λέξη "αφήγηση"΄έτσι όπως την γνωρίζουμε από τη λογοτεχνία. Ο Ζαν-Φρανσουά δεν είναι εννοιολογικός (conceptuel) φωτογράφος· είναι φωτογράφος της αφήγησης. Τα πορτραίτα του είναι μικρές ιστορίες, στιγμιαίες ιστορίες, γεγονός που τα κάνει ακόμη πιο σημαντικά, αφού η στιγμή δεν ξαναγυρίζει ποτέ (l' instant ne revient jamais), φωτογραφικά χαϊ-κου όπου αποτυπώνονται η ψυχή και τα μυστικά των προσώπων, μικρές αφηγήσεις όπου αποτυπώνονται συχνά δύο ήρωες: ο φανερός ήρωας της φωτογραφίας και ο αθέατος ήρωας που δεν είναι άλλος παρά ο ίδιος ο φωτογράφος. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα από τα περίπου εκατό πρόσωπα που περιλαμβάνονται σ' αυτό το λεύκωμα είναι συγγραφείς ή εικαστικοί καλλιτέχνες, δηλαδοί δημιουργοί αφηγήσεων, ο καθένας μέσα από διαφορετικού είδους εκφραστικούς τρόπους."

Νίκος Μπακουνάκης
Τίτλος βιβλίου:Η διάρκεια της στιγμής
Εκδότης:Ποταμός
Συντελεστές βιβλίου:Δασκαλάκη Κατερίνα (Μεταφραστής)
Bonhomme, Jean - François (Φωτογράφος)
ISBN:9789608350557
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Σημείωση:Κείμενα: Νίκος Μπακουνάκης, "Μικρές φωτογραφικές ιστορίες", Ντόρα Βαλλιέ, "Η διάρκεια της στιγμής" & Ζαν-Φρανσουά Μπονόμ, "Το πορτραίτο είναι ένα σχολείο ταπείνωσης".
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Φωτογραφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες