Εκπαίδευση και πολιτική διαπαιδαγώγηση

Γνώσεις, αξίες, πρακτικές
Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2004
ISBN:
9789603757207
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εκπαίδευση και πολιτική διαπαιδαγώγηση
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Εκπαίδευση και πολιτική διαπαιδαγώγηση
Αντικείμενο του βιβλίου αποτελούν οι θεωρητικοί προβληματισμοί που αναπτύσσονται γύρω από την ιδιότητα του πολίτη και οι τρόποι αντιμετώπισής της στο εκπαιδευτικό πλαίσιο. Παρουσιάζεται ο διάλογος που εξελίσσεται σήμερα σχετικά με τη σύνδεση της πολιτικής διαπαιδαγώγησης με την ηθική, τις αξίες, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το νόμο και το δίκαιο, ενώ αναδεικνύονται παιδαγωγικά μοντέλα, εκπαιδευτικές πρακτικές και διδακτικά σχήματα.
Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής επιχειρείται, επίσης, μια καταγραφή της ιστορικής πορείας της κοινωνικής και πολιτικής διαπαιδαγώγησης στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ειδικότερα αναλύονται οι στόχοι και τα περιεχόμενα των μαθημάτων της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και της Εισαγωγής στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς σε σύγκριση με αντίστοιχα μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών άλλων χωρών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Βασική επιδίωξη είναι να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τους σκοπούς, τα μέσα και τα πιθανά αποτελέσματα μιας κοινωνικής, πολιτικής και ηθικής διαπαιδαγώγησης-εκπαίδευσης σε εθνικό, διεθνικό, υπερεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον.
Τίτλος βιβλίου:Εκπαίδευση και πολιτική διαπαιδαγώγηση
Υπότιτλος βιβλίου:Γνώσεις, αξίες, πρακτικές
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Καρακατσάνη, Δέσποινα (Συγγραφέας)
ISBN:9789603757207
Σειρά εκδότη:Επιστήμες της Αγωγής
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες