Ο άγνωστος Φιντέλ Κάστρο

Εκδότης:
Κριτική
Έτος:
2004
ISBN:
9789602183762
Σελίδες:
524
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο άγνωστος Φιντέλ Κάστρο
Εκτός κυκλοφορίας
Ο άγνωστος Φιντέλ Κάστρο
Διαβάζεται σαν συναρπαστικό μυθιστόρημα, που κινείται ανάμεσα στο πολιτικό θρίλερ, στο έπος και στο μαγικό ρεαλισμό του Γκαρσία Μάρκες. Είναι μια αποκαλυπτική βιογραφία του Φιντέλ Κάστρο, αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας, εκατοντάδων συνεντεύξεων και αποκλειστικών μαρτυριών σχετικά με την πολυσχιδή προσωπικότητα ενός τύραννου, ιεραπόστολου, μαρξιστή και ιησουίτη. Ο συγγραφέας της αποκαλύπτει άγνωστα στοιχεία για τους θυελλώδεις, επίσημους και μη, έρωτες του Κάστρο, για τα νόθα παιδιά του, το βαθύ μίσος του προς την οικογένεια και τους ομοφυλόφιλους.
Φέρνει στο φως τις ιδιαίτερες σχέσεις του Κάστρο με τις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες, το σύστημα καταστολής που επέβαλε, τα παρασκήνια της "κρίσης των πυραύλων", τα παρασκήνια της δολοφονίας του προέδρου Κένεντυ, τις συνθήκες θανάτου του Τσε, που επιτέλους διαλευκαίνεται, το ρόλο της Κούβας στο ζήτημα της Χιλής που κατέληξε στην πτώση και το θάνατο του Σαλβαδόρ Αλιέντε, την υπόθεση Οτσόα, τους φόβους του Γκορμπατσόφ ότι θα δολοφονηθεί στην Κούβα, το παιχνίδι των ΗΠΑ που, μετά τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Κάστρο στη δεκαετία του '60, έφτασαν στο σημείο να τον ανέχονται για να έχουν στα σύνορά τους ένα "δείγμα ακίνδυνου κομμουνισμού".
Για πρώτη φορά, ένα βιβλίο ερευνά τον πυρήνα του μύθου του Κομαντάντε, του πολυμήχανου, του σταλινικού της Καραϊβικής, του ιδιοφυούς ή, κατ' άλλους, ψυχοπαθούς, που ταυτίστηκε με τα ιδανικά της επανάστασης, κι έβαλε τη σφραγίδα του στα πολιτικά πράγματα του 20ού αιώνα.
Τίτλος βιβλίου:Ο άγνωστος Φιντέλ Κάστρο
Τίτλος πρωτότυπου:Castro, l' infidèle
Εκδότης:Κριτική
Συντελεστές βιβλίου:Raffy, Serge (Συγγραφέας)
Τσερεζόλε Ελένη Ε. (Μεταφραστής)
ISBN:9789602183762
Σειρά εκδότη:Cosmos
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2004
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες