Η πρώτη κίνηση

Πεζογραφήματα
Εκδότης:
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος:
2004
ISBN:
9789600511574
Σελίδες:
80
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η πρώτη κίνηση
Τιμή εκδότη:€7,61
Η τιμή μας: €6,85
στο καλάθι
Η πρώτη κίνηση
"Ήταν απόγευμα που τελείωσε το μάθημα και σε πλησίασα, η πρώτη τολμηρή πρόταση, πηγαίνοντας προς τα σπίτια μας να σταματούσες στο δικό μου, θα σου 'δειχνα το βιβλίο με τις εικόνες, άφησες μετέωρο το "ναι", δεν το 'πες όμως, κι ύστερα έφυγες μαζί του, όταν σου ψιθύρισε στ' αυτί δελεαστικό το κάτι. Περήφανος εκείνος να σε συνοδεύει, κι όμως όπως ξεκινήσατε γύρισες και με κοίταξες να φεύγω ανάμεσα σε μια παρέα με το κεφάλι σκυφτό, με είδες με μάτι φωτεινό που άφηνε μια λάμψη υπόσχεσης κι ελπίδας για άλλη φορά, ότι μπορεί, ότι ίσως...
[...] Φύγατε άρον άρον σε λίγες εβδομάδες, μετάθεση του πατέρα λόγω προαγωγής, αναλάμβανε υποδιευθυντής σε άλλη πόλη, μα πάντα θα 'σαι ο πρώτος έρωτάς μου που μ' έβαλε στον κόσμο του φύλου μου. Μια ένταξη μαζί με την αποτυχία που με κλαδεύει τακτικά.
[...] Σκέφτομαι ότι με τα χρόνια και τους αιώνες θα 'ρθει η ώρα της μεγάλης απόφασης, κι ό,τι προκάλεσες θα στοιχηθούν όλα για το Ναι ή το Όχι."
Είκοσι πεζογραφήματα με αφορμές και θέματα από το Κυπριακό -ένα άλυτο πρόβλημα που εμπεριέχει πολλά στοιχεία του 19ου αιώνα- από τον έρωτα και από τη συνάντηση μοντέρνας φυσικής και καθημερινότητας.
Τίτλος βιβλίου:Η πρώτη κίνηση
Υπότιτλος βιβλίου:Πεζογραφήματα
Εκδότης:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συντελεστές βιβλίου:Παύλου, Σάββας, 1951-2016 (Συγγραφέας)
ISBN:9789600511574
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες