Εισαγωγή στην πληροφορική και χρήση υπολογιστή

Ενότητα 1. Βασικές έννοιες της Πληροφορικής: Ενότητα 2. Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων: Ενότητα 7. Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες: Πιστοποιημένη εκπαιδευτική ύλη ECDL: Syllabus 4.0
Εκδότης:
Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Έτος:
2004
ISBN:
9789608105690
Σελίδες:
399
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στην πληροφορική και χρήση υπολογιστή
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Εισαγωγή στην πληροφορική και χρήση υπολογιστή
Με το βιβλίο αυτό μαθαίνετε εύκολα και απλά:
-Τι είναι και από τι αποτελείται ένα σύστημα υπολογιστή, ποιες είναι οι βασικές συνιστώσες του υλικού και του λογισμικού, πως οργανώνονται και πως αποθηκεύονται τα δεδομένα, τι σημαίνει προγραμματισμός υπολογιστών, πως μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους οι υπολογιστές, πως προστατεύονται τα χρήσιμα δεδομένα, ποια είναι η Κοινωνία της Πληροφορίας.
-Τις γενικές αρχές χειρισμού των Windows xp, καθώς και των εφαρμογών που εκτελούνται σε αυτό, τον τρόπο οργάνωσης, προσπέλασης και γενικού χειρισμού των αρχείων στο περιβάλλον αυτό, συμβουλές οργάνωσης των στοιχείων του περιβάλλοντoς ώστε να προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χρήστη, ειδικά θέματα όπως εφαρμογές που περιλαμβάνονται στα Windows, σύνδεση με το Internet κ.λπ.
-Πως γίνονται τα πρώτα βήματα στο Διαδίκτυο με τη βοήθεια του Internet Explorer, τι είναι και πως χρησιμοποιούνται οι μηχανές αναζήτησης, πως στέλνονται και λαμβάνονται μηνύματα με τη βοήθεια του Outlook Express, πως επισυνάπτονται αρχεία σε ένα μήνυμα, πως χρησιμοποιείται ένα βιβλίο Διευθύνσεων και με ποιον τρόπο μπορούν να οργανωθούν καλύτερα τα μηνύματα.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί κυριολεκτικά το πρώτο βιβλίο για την εισαγωγή του αναγνώστη στον κόσμο της Πληροφορικής. Καλύπτει τόσο τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις όσο και τις βασικές δεξιότητες χρήσης του υπολογιστή. Για τη μελέτη του δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις.
Απευθύνεται γενικά σε οποιονδήποτε επιθυμεί να πάρει μια πρώτη καλή γεύση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας.
Ιδιαίτερα προτείνεται σε κάθε υποψήφιο για την πιστοποίηση της 1ης, 2ης και 7ης ενότητας του διπλώματος ECDL. Για αυτή την κατηγορία αναγνωστών στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται αρκετές ασκήσεις, που μπορούν να τεθούν ως θέματα στις σχετικές εξετάσεις.
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στην πληροφορική και χρήση υπολογιστή
Υπότιτλος βιβλίου:Ενότητα 1. Βασικές έννοιες της Πληροφορικής: Ενότητα 2. Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων: Ενότητα 7. Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες: Πιστοποιημένη εκπαιδευτική ύλη ECDL: Syllabus 4.0
Εκδότης:Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Συντελεστές βιβλίου:Μπανδήλα, Ευαγγελία (Συγγραφέας)
Καλαφατούδης, Στράτος (Συγγραφέας)
Κοίλιας, Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608105690
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες