Η φωνή του κυκλώνα

Εκδότης:
Αλεξάνδρεια
Έτος:
2004
ISBN:
9789602213018
Σελίδες:
351
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η φωνή του κυκλώνα
Τιμή εκδότη:€18,02
Η τιμή μας: €16,22
Η φωνή του κυκλώνα
Γεννημένος μέσα στη φτώχεια στο Nέο Mεξικό και εγκαταλελειμμένος από τους γονείς του από τα επτά του χρόνια, ο Τζίμυ Σαντιάγο Μπάκα έζησε πρώτα σε ορφανοτροφείο, μετά σε αναμορφωτήριο και αργότερα σε τρώγλη μαζί με τον αλκοολικό αδερφό του. Aγράμματος, χωρίς πρότυπα, χωρίς αποδοτικό επάγγελμα και χωρίς άμυνες ενάντια στις προκαταλήψεις για τους ισπανόφωνους, ο Mπάκα πέρασε την εφηβεία του κάνοντας τον σκληρό μέσα σε συμμορίες που αλήτευαν, έκλεβαν και πάλευαν στους δρόμους.
Aργότερα έφυγε για την Kαλιφόρνια, όπου ανακάλυψε το εύκολο χρήμα από τη διακίνηση ναρκωτικών, ώσπου τον συνέλαβαν και τον έκλεισαν σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας της Aριζόνα. Πέντε χρόνια αργότερα βγήκε από τη φυλακή -και από την απομόνωση, όπου είχε περάσει μεγάλο μέρος της ποινής του- με την ικανότητα να διαβάζει και το πάθος να γράφει ποίηση, χάρη στο οποίο δεν άργησε να διακριθεί ως ένας από τους καλύτερους ποιητές της σύγχρονης Αμερικής.
"Η φωνή του Κυκλώνα" είναι η συνταρακτική ανασκόπηση αυτής της πολυτάραχης ζωής και του τρομερού εγκλεισμού, που λειτούργησε σαν χωνευτήρι μιας αδιέξοδης νιότης και μυστικό πέρασμα στη ζωή και την τέχνη.
Αυτή η προσωπική μαρτυρία βρήκε τεράστια απήχηση στο κοινό και την κριτική και βραβεύτηκε με το έγκυρο International Prize.
Τίτλος βιβλίου:Η φωνή του κυκλώνα
Τίτλος πρωτότυπου:A Place to Stand: The Making of a Poet
Εκδότης:Αλεξάνδρεια
Συντελεστές βιβλίου:Baca, Jimmy Santiago (Συγγραφέας)
Βρετός, Σπύρος Α., 1959-2015 (Μεταφραστής)
Ντινοπούλου, Νάσια (Επιμελητής)
ISBN:9789602213018
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2004
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες