Ο αιώνας των ανατροπών

Το λεξικό των κινημάτων αμφισβήτησης στον 20ό αιώνα
Εκδότης:
Οξύ
Έτος:
2004
ISBN:
9789608255647
Σελίδες:
679
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο αιώνας των ανατροπών
Τιμή εκδότη:€30,00
Η τιμή μας: €27,00
στο καλάθι
Ο αιώνας των ανατροπών
Ο 20ός αιώνας τόλμησε όλων των ειδών τις ανατροπές, σε όλα τα πεδία: στην τέχνη, στη ζωή, στην κοινωνία, στην πολιτική οργάνωση. Όλη η ιστορία του 20ού αιώνα επιβεβαιώνει την ποικιλομορφία των εξεγέρσεων και των επακόλουθων ανατροπών: βίαιες και ειρηνικές, ατομικές και συλλογικές, ουμανιστικές ή μηδενιστικές.
Ο "Αιώνας των Ανατροπών", ως απαραίτητο βοήθημα στην προσπάθεια κατανόησης της εποχής μας, φωτίζει τα γεγονότα, τα ρεύματα και τα κινήματα, τα πρόσωπα και τους τόπους που τη σφυρηλάτησαν. Αυτό το λεξικό, με τη μορφή ενός χρονικά μετατοπισμένου απολογισμού του 20ου αιώνα, δεν είναι μόνο μια εκ νέου ανακάλυψη της εποχής μας. Είναι μια συλλογική και συνθετική εργασία, καθώς έχει γραφτεί από ιστορικούς, φιλοσόφους, μυθιστοριογράφους και δοκιμιογράφους με ευαισθησίες ενίοτε ριζικά διαφορετικές και αντλεί τον πλούτο του από τις πολυποίκιλες μεροληπτικές κρίσεις τους.
Το υλικό καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τον Πικάσο μέχρι τους Beatles και από την Greenpeace μέχρι το Μάη του ’68. Τα περίπου 500 λήμματα, γραμμένα από 150 και πλέον συγγραφείς, κατανέμονται ανάλογα με το περιεχόμενό τους σε πέντε ενότητες: - θέματα - κινήματα - βιογραφίες - τίτλοι έργων - τοποθεσίες και αντικείμενα. Το σύνολο είναι δομημένο πάνω στις σχέσεις των εννοιολογικών λημμάτων (που αποτελούν το σκελετό του βιβλίου) με τους "δορυφόρους" τους, τις βιογραφίες, τα κινήματα, τους τίτλους, τις τοποθεσίες και τα αντικείμενα. Επίσης, δίπλα σε κάποια λήμματα, υπάρχουν ορισμένες σελίδες, που είναι αφιερωμένες σε θέματα που συμπληρώνουν τα λήμματα. Από την εποχή των ιστορικών "αβανγκάρντ" μέχρι τις ημέρες μας, από τους πρωτοπόρους των αρχών του αιώνα μέχρι τον Νέλσον Μαντέλα, διαπιστώνουμε ότι το να "κάνεις κάτι" σημαίνει και ότι θέλεις "να διευρύνεις τα όρια του εφικτού".
Τίτλος βιβλίου:Ο αιώνας των ανατροπών
Υπότιτλος βιβλίου:Το λεξικό των κινημάτων αμφισβήτησης στον 20ό αιώνα
Τίτλος πρωτότυπου:Le siècle rebelle
Εκδότης:Οξύ
Συντελεστές βιβλίου:Τσίγκανου, Βασιλική Χ. (Μεταφραστής)
Βαλασιάδης, Αιμίλιος (Μεταφραστής)
Δρούτσα, Μαρίνα (Μεταφραστής)
κ.ά. (Μεταφραστής)
Waresquiel, Emmanuel de (Επιμελητής)
Πολίτη, Αφροδίτη (Επιμελητής)
ISBN:9789608255647
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2004
Κατηγορίες:Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες