Συνταγές με κολοκυθάκια

Εκδότης:
Gema
Έτος:
2004
ISBN:
9789608691049
Σελίδες:
100
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Συνταγές με κολοκυθάκια
Τιμή εκδότη:€25,12
Η τιμή μας: €22,61
στο καλάθι
Συνταγές με κολοκυθάκια
Η Δέσποινα Γερουλάνου Στρέιτ (γεννήθηκε στην Κηφισιά το 1903) ήταν εγγονή του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και υπουργού των Οικονομικών Στέφανου Στρέιτ (στενού φίλου και συνεργάτη του Βασιλιά Γεωργίου του Α΄) και κόρη του Γεωργίου Στρέιτ, καθηγητή του δικαίου και υπουργού των εξωτερικών. Το 1929 παντρεύεται τον γεωπόνο και ερασιτέχνη αρχαιολόγο Ιωάννη Γερουλάνο και εγκαθίσταται στο οικογενειακό κτήμα των Τραχώνων στους πρόποδες του Υμηττού (Αργυρούπολη). Τη φροντίδα και τη διοίκηση του κτήματος που είναι πολύ μεγάλο αναλαμβάνει η ίδια. Μια ολόκληρη κοινότητα από τσοπάνηδες, κηπουρούς, σιδεράδες, λογιστές, πλύστρες και γελαδάρηδες ζει και εργάζεται εκεί. Εκτρέφονται βοοειδή, κατσίκες και πουλερικά και παράγονται τρεις τόνοι μέλι, κρασί και μεγάλες ποσότητες από πατάτες, σιτάρι, αγκινάρες, μπιζέλια, φρούτα και βέβαια κολοκύθια.
Πολλά κολοκύθια για πολλoί μήνες (μέχρι το Δεκέμβριο!) που η συγγραφέας βρίσκει τρόπους να τα αξιοποιήσει. Κι έτσι επιστρατεύει το ταλέντο, τη φαντασία και την παιδεία της και επινοεί εξήντα πέντε περίπου τρόπους μαγειρέματος κολοκυθιών: τηγανητά, γιαχνί, με κρέμα, με τυρί, με πατάτες στο φούρνο, με μακαρόνια, γεμιστά, με κρέας, σουφλέ, με ρύζι, με καλαμπόκι, τουρλού, κολοκυθόπιτα, κολοκυθόσουπα, κολοκυθοκεφτέδες.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον ημερολόγιό της καταφέρνει να ανασυνθέσει με γλαφυρό τρόπο μια ολόκληρη εποχή.


[...] Ο σαρκοβόρος εικοστός αιώνας οδήγησε, χωρίς αμφιβολία, την ανθρωπότητα σε διατροφικό αδιέξοδο. Ελπίζουμε πως ο εικοστός πρώτος θα αποκαταστήσει τη διαταραχθείσα ισορροπία επανεισάγοντας, μεταξύ άλλων και το υγιεινότατο κολοκυθάκι. Μαχητής πρώτης γραμμής σ' αυτήν την προσππάθεια θα είναι το προκείμενο βιβλιαράκι που με τόσο μητρική στοργή και καλοκαγαθία συνέθεσε η αείμνηστος Θεία Δέσποινα.

(από το σημείωμα της επιμελήτριας)
Τίτλος βιβλίου:Συνταγές με κολοκυθάκια
Εκδότης:Gema
Συντελεστές βιβλίου:Γερουλάνου, Δέσποινα (Συγγραφέας)
Δελιαλής, Στέργιος, 1944-2019 (Εικονογράφος)
ISBN:9789608691049
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Μαγειρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες