Εϊτό

Νυχτοφάναρο
Εκδότης:
Λαγουδέρα
Έτος:
2004
ISBN:
9789607893314
Σελίδες:
178
Εϊτό
Τιμή εκδότη:€10,95
Η τιμή μας: €9,86
Εϊτό
Εϊτό-"Νυχτοφάναρο" είναι το όνομα με το οποίο υπέγραψε ένας άγνωστος αυτές τις γραμμές, οι οποίες βρέθηκαν στο οπισθόφυλλο ενός παλιού βουδιστικού χειρόγραφου, το οποίο προερχόταν από το ναό Γκοκόκου στη Χιροσίμα. Προστατευμένη μέσα στο ξύλινο κιβώτιό της, η "Σούτρα της Μεγάλης Συμπόνιας", που υμνείται σαν εξορκισμός μετά τις καταστροφές, έφτασε στα χέρια μας ως η αντίστροφη πλευρά του ευλαβούς αυτού έργου, αποτελώντας μια συγκλονιστική μαρτυρία των ημερών που ακολούθησαν την έκρηξη της ατομικής βόμβας, στις 6 Αυγούστου 1945, στη Χιροσίμα.
Μέσα από τις σελίδες του χειρόγραφου, το οποίο ο ίδιος μετέφρασε και πρόσθεσε τις προσωπικές του σημειώσεις, ο Daniel De Bruycker, αφήνει να ηχήσει, σ' αυτό το μυθιστόρημα, η σπαραχτική φωνή ενός διασωθέντος από την καταστροφή, ο οποίος οδεύει ανάμεσα στα ερείπια, με την αποσβολωμένη αθωότητα ενός ανθρώπου που σώθηκε ως εκ θαύματος, αναζητώντας το δρόμο της επανασυμφιλίωσής του με τον κόσμο.
Ελεγεία της ζωής, αγωνιώδη ματιά πάνω στις "εσωτερικές" Χιροσίμες που όλοι κρύβουμε μέσα μας αλλά και ύμνος για τον ήλιο της ψυχής και του νου.
Τίτλος βιβλίου:Εϊτό
Υπότιτλος βιβλίου:Νυχτοφάναρο
Εκδότης:Λαγουδέρα
Συντελεστές βιβλίου:Bruycker, Daniel de (Συγγραφέας)
Ηλιάννης, Μάριος (Μεταφραστής)
Κοροβέση, Τόνια (Μεταφραστής)
ISBN:9789607893314
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες