Ο στρατός των ρόδων

Μέσα στον κόσμο των Παλαιστίνιων βομβιστριών αυτοκτονίας
Εκδότης:
Φανταστικός Κόσμος
Έτος:
2004
ISBN:
9789608167308
Σελίδες:
328
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο στρατός των ρόδων
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο στρατός των ρόδων
Τον Ιανουάριο του 2002, ο Γιάσερ Αραφάτ προσκάλεσε τις Παλαιστίνιες να συμμετάσχουν στον αγώνα ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.
Αργότερα, την ίδια ημέρα, η Γουάφα Ίντρις θα γινόταν η πρώτη βομβίστρια αυτοκτονίας στην Ιντιφάντα.
Στο "Στρατό των ρόδων", η βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέας, Μπάρμπαρα Βίκτορ, μας παρουσιάζει το πορτραίτο της Γουάφα Ίντρις και των άλλων γυναικών, οι οποίες ακολούθησαν το βίαιο μονοπάτι του μάρτυρα προς τον Παράδεισο.
Αναφερόμενη στο βραχύβιο γυναικείο κίνημα αντίστασης, στη δεκαετία του 1980, πριν οι θρησκευτικοί ηγέτες το καταπνίξουν, η Βίκτορ περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η σημερινή γενιά των Παλαιστινίων γυναικών, με υποσχέσεις και καλοπιάσματα, οδηγήθηκε στην πραγματοποίηση αυτών των αυτοκαταστροφικών και θανατηφόρων ενεργειών.
Παρουσιάζοντας τις προσωπικές και ιδιαίτερες ιστορίες των πρώτων έξι βομβιστριών αυτοκτονίας, όπως και άλλων, οι οποίες απέτυχαν, η συγγραφέας αποκαλύπτει όχι μόνο τη συγκλονιστική φτώχεια και το θρησκευτικό ζήλο, αλλά επίσης και τις κατεσταμμένες ζωές τους. Η Βίκτορ, χωρίς να υποβιβάζει, αλλά ούτε και να υπερτονίζει τη φρίκη των πράξεών τους, δείχνει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποια, όταν είναι πεπεισμένη ότι δεν έχει τίποτε να χάσει.
[...]
Τίτλος βιβλίου:Ο στρατός των ρόδων
Υπότιτλος βιβλίου:Μέσα στον κόσμο των Παλαιστίνιων βομβιστριών αυτοκτονίας
Τίτλος πρωτότυπου:Army of roses
Εκδότης:Φανταστικός Κόσμος
Συντελεστές βιβλίου:Victor, Barbara (Συγγραφέας)
Λυκούδη, Αγγιολίνα (Μεταφραστής)
ISBN:9789608167308
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Σημείωση:Πρόλογος του Κρίστοφερ Ντίκεϋ, επικεφαλής του περιοδικού Newsweek στο γραφείο του Παρισιού και αρμόδιος για θέματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή.
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες