Η άλλη όψη της Ολυμπιάδας 2004

Α-δέσποτες απόψεις για την Αθήνα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004
Εκδότης:
ΚΨΜ
Έτος:
2004
ISBN:
9789608848412
Σελίδες:
119
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η άλλη όψη της Ολυμπιάδας 2004
Τιμή εκδότη:€14,93
Η τιμή μας: €13,44
στο καλάθι
Η άλλη όψη της Ολυμπιάδας 2004
Θέλουν να μη μιλάμε. Θέλουν να μη βλέπουμε. Θέλουν να μην ακούμε. Θέλουν να τους πιστεύουμε όταν λένε ψέματα. Θέλουν να μη διαμαρτυρόμαστε όταν αποκαλύπτονται οι απάτες τους.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είναι για μας ανεπιθύμητοι. Αυτοί που για τους δικούς τους λόγους μάς τους ανέθεσαν, οι ανεύθυνοι "αθάνατοι" της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, είναι για μας ανεπιθύμητοι. Αυτοί που τους οργανώνουν και τους στηρίζουν, αυτοί που κερδοσκοπούν και επωφελούνται θα πρέπει σύντομα να λογοδοτήσουν. Το χρέος των Ολυμπιακών Αγώνων, τα δάνεια, τους τόκους δεν θα τα πληρώσει η σημερινή ή η όποια αυριανή κυβέρνηση αλλά οι συνήθεις φορολογούμενοι (οι μισθωτοί, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι συνταξιούχοι).
Τα ολυμπιακά έργα χτίζονται με το αίμα των Ελλήνων και ξένων εργατών, για να παραχωρηθούν αύριο σε ιδιώτες για εκμετάλλευση. Όπως και οι παραλίες. Όπως και οι δασικοί χώροι, οι ελεύθεροι χώροι, η δημόσια γη.
Με πρόσχημα την "ασφάλεια" των Ολυμπιακών Αγώνων, "μεγάλα και υψηλά τριγύρω μας έκτισαν τείχη". Θέλουν να μας αναγκάσουν να δεχτούμε την αυτολογοκρισία ως στάση ζωής. Θέλουν να μας πείσουν να δεχτούμε τον περιορισμό της ελευθερίας μας ως το απαραίτητο τίμημα της υποτιθέμενης "ασφάλειας" που μας παρέχουν. Θέλουν να μας κάνουν να συνηθίσουμε τη φυλακή μας. Θέλουν να μας μετατρέψουν σε ανθρωποειδή χωρίς φωνή, χωρίς βλέμμα.
Θα τους το επιτρέψουμε;
(Κείμενο της "Καμπάνιας Αντί-2004" που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2004 στην Αθήνα)
Τίτλος βιβλίου:Η άλλη όψη της Ολυμπιάδας 2004
Υπότιτλος βιβλίου:Α-δέσποτες απόψεις για την Αθήνα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004
Εκδότης:ΚΨΜ
Συντελεστές βιβλίου:Τότσικας, Πάνος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608848412
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2004
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες