Το φως της ζωής

Μαζί με ένα γράμμα σε ένα παιδί με καρκίνο: Τα πράγματα που θεωρούμε τραγωδίες δεν είναι στην πραγματικότητα, παρά μόνο εάν επιλέξουμε να τα ζήσουμε τραγικά
Εκδότης:
Europubli
Έτος:
2004
ISBN:
9789608712645
Σελίδες:
261
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το φως της ζωής
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το φως της ζωής
Η αγαπημένη μας ρήση είναι: Εάν θωρακίζαμε τα φαράγγια για να μη τα χτυπούν οι ανεμοθύελλες, δε θα τα βλέπαμε ποτέ τόσο όμορφα σμιλευμένα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να θωρακίζετε τα παιδιά σας, δεν πρέπει να τα "προστατεύετε", γιατί ούτως ή άλλως δεν μπορείτε να τα προστατεύσετε. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να προστατεύσετε τον εαυτό σας, στερώντας από τα παιδιά σας μια ευκαιρία να μεγαλώσουν και να προετοιμαστούν για τη ζωή.
Όταν σώζετε κάποιον, δεν προσφέρετε βοήθεια. Όλοι μπορείτε να το καταλάβετε αυτό σε κάποιο επίπεδο. Διότι όταν σώζετε κάποιον, κάνετε αυτόν αδύναμο και εσάς σπουδαίους. Αν τον σώσετε και του δέσετε τις πληγές του, δεν τον βοηθάτε καθόλου.
Όλοι είμαστε φύλακες άγγελοι για τα αδέλφια μας. Έχουμε ευθύνη να βοηθάμε κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ του σώζω κάποιον, που σημαίνει, "προσπαθώ να φτιάξω εγώ ένα κομμάτι της δικής του ζωής" και του βοηθάω, που σημαίνει "είμαι εκεί όταν ο άλλος έχει μάθει να είναι ταπεινός και να ζητάει βοήθεια".
Τίτλος βιβλίου:Το φως της ζωής
Υπότιτλος βιβλίου:Μαζί με ένα γράμμα σε ένα παιδί με καρκίνο: Τα πράγματα που θεωρούμε τραγωδίες δεν είναι στην πραγματικότητα, παρά μόνο εάν επιλέξουμε να τα ζήσουμε τραγικά
Τίτλος πρωτότυπου:The tunnel and the light
Εκδότης:Europubli
Συντελεστές βιβλίου:Kübler - Ross, Elisabeth, 1926-2004 (Συγγραφέας)
Μεταξάς, Στέλιος (Μεταφραστής)
Ross, Ken (Φωτογράφος)
ISBN:9789608712645
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2004
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία
Ψυχολογία > Εσωτερική Αναζήτηση > Συναισθήματα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες