Έλευσις - Πέρασμα

Δήμος Ελευσίνας, εργοστάσιο Κρόνος, Ελευσίνα, 2004
Εκδότης:
Ίνδικτος
Έτος:
2004
ISBN:
9789605181789
Σελίδες:
118
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Έλευσις - Πέρασμα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Έλευσις - Πέρασμα
Συμπληρώνονται φέτος 30 χρόνια λειτουργίας των Αισχυλείων. Ο καθιερωμένος πλέον θεσμός που η συνέχισή του λειτουργεί σαν θεϊκός νόμος της θεσμοφόρου Δήμητρας, γεννά βαρεία ευθύνη σ' αυτόν που αποφασίζει, αφού αναπόφευκτα καλεί στο ύψος ενός διαλόγου με το μυστικό και λαμπρό παρελθόν του τόπου.
Το Μυστήριο που η Ελευσίνα υψώνει, όπως το εξέφρασε ο Άγγελος Σικελιανός στην Ελευσίνια διαθήκη του, είναι ο πνευματικός της πυρήνας, που διατηρείται αναλλοίωτος στο πέρασμα των αιώνων και με αργούς ρυθμούς και μέτρο ορίζει την καλλιτεχνική έκφραση.
Στο πρόσωπο της Ελευσίνας συνυπάρχουν εικόνες αντιφατικές. Μακραίωνη πνευματική παράδοση, απόηχοι αρχαίων μύθων και μυστηρίων, αλλά και εικόνες σημερινές του βιομηχανικού παρόντος. Μέσα από τον θεσμό των Αισχυλείων η πόλη αποκαλύπτει το ζωντανό κοινωνικό παρόν της και καταθέτει τους προβληματισμούς της ενισχύοντας όλες τις μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.
Στις φετινές εκδηλώσεις με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε το έργο της Βάνας Ξένου, έργο με διεθνή αναγνώριση, που στο σύνολό του σχεδόν χαρακτηρίζεται από μια βαθειά ενασχόληση και εξαντλητική έρευνα για δεκατέσσερα και πλέον χρόνια με την ιστορία του τόπου και των Ελευσίνιων Μυστηρίων.
Με την παρουσία της στα Ελευσινιακά δρώμενα, καταθέτει την προσωπική της ερμηνεία για τον χώρο, τον μύθο και τον τόπο. Στο έργο της συναντάται και συνδιαλέγεται δημιουργικά η ιστορία με το παρόν και το μέλλον του τόπου, δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να διακρίνουμε τον πνευματικό ορίζοντα των Ελευσίνιων Μυστηρίων δια μέσου της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης.
Η δική μας ευθύνη είναι να διατηρούμε ανοιχτή και χωρίς προκατάληψη την επαφή με την καλλιτεχνική δημιουργία. [...] (Γιώργος Αμπατζόγλου, Δήμαρχος Ελευσίνας)
Τίτλος βιβλίου:Έλευσις - Πέρασμα
Υπότιτλος βιβλίου:Δήμος Ελευσίνας, εργοστάσιο Κρόνος, Ελευσίνα, 2004
Εκδότης:Ίνδικτος
Συντελεστές βιβλίου:Ξένου, Βάνα (Ζωγράφος)
ISBN:9789605181789
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2004
Σημείωση:Κείμενα: Ελένη Λαδιά.
Κατηγορίες:Λευκώματα > Φωτογραφικά
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική - Γραφικές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες