Βόρεια Εύβοια

Εκδότης:
Ανάβαση
Έτος:
2007
ISBN:
9789608195691
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βόρεια Εύβοια
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Βόρεια Εύβοια
Παρόλο που δεν είχε τα συγκοινωνιακά προβλήματα των νησιών - με την παλιά οδική και τις πολλαπλές ακτοπλοϊκές συνδέσεις της με τη στεριά - η Εύβοια βρισκόταν μέχρι πρόσφατα στο περιθώριο των τουριστικών δρομολογήσεων.
Ιδιαίτερα το βόρειο τμήμα της, με μόνο παλαιόθεν γνωστό πόλο τα λουτρά της Αιδηψού, θεωρείτο terra icognita. Όλα αυτά τα χρόνια μόνο οι "ψαγμένοι" είχαν εμπειρίες από απάτητες αμμουδιές των βόρειων και ανατολικών παραλίων και ακόμα λιγότεροι από την κατάφυτη ενδοχώρα της.
Σήμερα τα πλοκάμια της τουριστικής ανάπτυξης έχουν απλωθεί δώθε-κείθε στα παράλια της βόρειας Εύβοιας και θέλει περισσότερο ψάξιμο για να βρεις μια ήσυχη αμμουδιά. Στα βουνά και τους λόφους όμως το δάσος ανθίσταται και επανακτά μάλιστα εκτάσεις χαμένες σε παλιότερες πυρκαγιές. Στο μεταξύ ο κόσμος ταξιδεύει πια όλες τις εποχές του χρόνου και η Εύβοια εξελίσσεται σε δημοφιλή προορισμό του Σαββατοκύριακου, λόγω και της προσπελασιμότητάς της. Τα δρυοδάση του Τελέθριου, οι καταρράχτες του Δρυμώνα και το φαράγγι της Μπουλοβίναινας θα είναι σύντομα λέξεις κοινές στην ταξιδιωτική γεωγραφία μαζί με τη λίμνη Πλαστήρα ή το Πανταβρέχει της Ευρυτανίας.
Εξάλλου το αργιλώδες έδαφος που φτιάχνει την πιο καλή λάσπη και το δαιδαλώδες δίκτυο των χωματόδρομων που άφησε κληρονομιά η μεγάλη πυρκαγιά του 1977 είναι σοβαρά κίνητρα για την πληθυνόμενη ομάδα των εκτός δρόμου ταξιδευτών.
Ο νέος αυτός χάρτης φιλοδοξεί να καλύψει τους απαιτητικούς περιηγητές, προσφέροντάς τους ένα υπόβαθρο ασφαλούς πλοήγησης. Παράλληλα η εκτύπωση στο πλαστικό χαρτί εγγυάται την αντοχή του χάρτη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.
Τίτλος βιβλίου:Βόρεια Εύβοια (Χάρτης)
Εκδότης:Ανάβαση
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Επιμελητής)
ISBN:9789608195691
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2007
Σημείωση:Κλίμακα: 1: 100.000
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες > Ελλάδα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες