Κνωσός, Φαιστός, Μάλια, Ζάκρος

Εκδότης:
Ερευνητές
Έτος:
2004
ISBN:
9789603683209
Σελίδες:
141
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Κνωσός, Φαιστός, Μάλια, Ζάκρος
Εκτός κυκλοφορίας
Κνωσός, Φαιστός, Μάλια, Ζάκρος
Το βιβλίο "Κνωσός, Φαιστός, Μάλια, Ζάκρος", μας ξεναγεί στην μινωική Κρήτη, μας "ταξιδεύει" 3.500 χρόνια πίσω στο χρόνο, στην εποχή του Χαλκού, σε μια συναρπαστική περιήγηση στην κοιτίδα του πρώτου μεγάλου πολιτισμού της Ευρώπης.
Το βιβλίο περιγράφει αναλυτικά τα μεγαλύτερα κέντρα του μινωικού πολιτισμού: την Κνωσό και το μυστικό της λαβύρινθο, τα ανάκτορα της Φαιστού, των Μαλίων και της Ζάκρου. Η αναλυτική περιγραφή του αρχαιολογικών χώρων βοηθά στην ξενάγηση και προσπαθεί να κάνει τον περιηγητή πιο ενεργό, πιο παρατηρητικό και δημιουργικό στη διαδρομή του μέσα στο χώρο.
Η πλούσια, έγχρωμη εικονογράφηση με αναπαραστάσεις των μνημείων και των εξαιρετικών τοιχογραφιών των ανακτόρων, με εικόνες από σημαντικά ευρήματα ή σκηνές από τη ζωή των μινωιτών, δένει αρμονικά με το κείμενο. Σε ειδικά πλαίσια, στα περιθώρια του βιβλίου, παρουσιάζονται πληροφορίες για τα πιο σημαντικά πρόσωπα, τα κυριότερα ιστορικά γεγονότα και τους θεσμούς της αρχαίας Κρήτης.
Υπάρχουν ακόμη παιχνίδια γνώσεων, που κάνουν την ξενάγηση ένα παιχνίδι εξερεύνησης και προσφέρουν πολλά στοιχεία για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο χώρο και τη δυνατότητα αξιοποίησης του βιβλίου για τις σχολικές εργασίες.
Τίτλος βιβλίου:Κνωσός, Φαιστός, Μάλια, Ζάκρος
Εκδότης:Ερευνητές
Συντελεστές βιβλίου:Πίνη, Εύη (Συγγραφέας)
Ρούσσου, Μαρίνα (Εικονογράφος)
ISBN:9789603683209
Σειρά εκδότη:Διαδρομές στην Ιστορία
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Ηλικίες:9 - 12
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες > Ελλάδα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες