Συντακτικό της αρχαίας ελληνικής

Η άλλη άποψη
Εκδότης:
Κωστόγιαννος
Έτος:
2003
ISBN:
9789605431402
Σελίδες:
368
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Συντακτικό της αρχαίας ελληνικής
Εκτός κυκλοφορίας
Συντακτικό της αρχαίας ελληνικής
Είναι δικαιολογημένα παραδεκτό πως χωρίς τη γνώση και την κατανόηση του συντακτικού δεν είναι εφικτή η σωστή προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού λόγου. Με το να αναλώνεται όμως κάποιος σε μηχανιστική και στείρα απομνημόνευση όχι μόνο δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά και βλάπτεται. Αυτό ίσως ηχεί κάπως περίεργα, αλλά από κάποιες αναφορές φαίνεται πως μάλλον έτσι έχουν τα πράγματα.
Εύκολα γίνεται αντιληπτό σε πόσο δύσκολη θέση θα βρισκόταν ο διδάσκων, που έμεινε στον τύπο και δεν είδε την ουσία, αν ο διδασκόμενος καλοπροαίρετα ή και σκόπιμα του ζητούσε αποδείξεις για την ορθότητα των απόψεών του. Θα ήταν λογική η απαίτηση να πειστεί χωρίς επιχειρήματα;
Δε θα δίνονταν στο φως της δημοσιότητας αυτή η εργασία, προϊόν έντονου προβληματισμού και μακροχρόνιας μελέτης, αν δεν υπήρχε η πεποίθηση ότι κάθε ενδιαφερόμενος (φιλόλογος, φοιτητής, μαθητής) μελετώντας την μπορεί να αντιμετωπίζει με μέθοδο αποδεικτικά ποικίλα προβλήματα. Και ασφαλώς δε διέφυγε την προσοχή μας ότι κάθε ιδέα που προκαλεί ρήξη βρίσκει φανατικούς πολέμιους στο πρόσωπο των εφησυχασμένων.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Συντακτικό της αρχαίας ελληνικής
Υπότιτλος βιβλίου:Η άλλη άποψη
Εκδότης:Κωστόγιαννος
Συντελεστές βιβλίου:Καρανάνας, Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605431402
Σειρά εκδότη:Συντακτικό
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Λεξικά - Γραμματική > Ελληνικά > Αρχαίων
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες