Η Αιτωλοακαρνανία με τα μάτια των περιηγητών

Εκδότης:
Αιτωλοακαρνανικός Τύπος
Έτος:
2004
ISBN:
9789608842403
Σελίδες:
256
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η Αιτωλοακαρνανία με τα μάτια των περιηγητών
Τιμή εκδότη:€20,29
Η τιμή μας: €18,26
στο καλάθι
Η Αιτωλοακαρνανία με τα μάτια των περιηγητών
Η μελέτη της ιστορίας, των μνημείων, της παράδοσης του Αιτωλοακαρνανικού χώρου βρίσκεται τελευταία σε άνθηση. Επιστήμονες και λόγιοι επιδίδονται με ζήλο στην έρευνα και τη συγγραφή για την παρουσίαση και προβολή του πολιτισμού και της συνέχειας του τόπου.
Πόσο ενδιαφέρον έχει άραγε μια "περιήγηση" στην Αιτωλία και την Ακαρνανία των περασμένων αιώνων μέσα από τα οδοιπορικά των περιηγητών; Πώς είδαν οι περιηγητές που επισκέφθηκαν στην περιοχή τους ανθρώπους, τη ζωή, τα άψυχα στοιχεία της; Τι έγραψαν; Είναι πρόκληση να κάνει κάποιος μια σύγκριση της Αιτωλοακαρνανίας σήμερα και πριν από χρόνια πολλά, έχοντας την εικόνα της από τα χρονικά των ταξιδιωτών;
Από αυτό το ενδιαφέρον και την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα ξεκινήσαμε και μεις το ταξίδι στα γραπτά των περιηγητών που ήρθαν στην Αιτωλοακαρνανία. Και το ταξίδι αυτό, πέρα απ' τις κακοτοπιές και τις δυσκολίες του, είμαστε σίγουροι πως θα μας πλουτίσει με περισσότερες γνώσεις και θα μας φέρει πιο κοντά στην αλήθεια. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Η Αιτωλοακαρνανία με τα μάτια των περιηγητών
Εκδότης:Αιτωλοακαρνανικός Τύπος
Συντελεστές βιβλίου:Πριόβολος Ευθύμιος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608842403
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες