Οι ατέλειωτοι αρραβώνες

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2004
ISBN:
9789601614106
Σελίδες:
393
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι ατέλειωτοι αρραβώνες
Εκτός κυκλοφορίας
Οι ατέλειωτοι αρραβώνες
Ήταν πέντε. Πέντε Γάλλοι στρατιώτες, καταδικασμένοι σε θάνατο από το πολεμικό συμβούλιο, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα. Πέντε στρατιώτες που, ένα βράδυ του Γενάρη του 1917, τους έριξαν μες στο χιόνι της Πικαρδίας, μπροστά από το εχθρικό χαράκωμα, για να τους σκοτώσουν. Έδωσαν μάχη για να επιβιώσουν μια ολόκληρη νύχτα και μια ολόκληρη ημέρα. Ο νεότερος από όλους, ένας Γαλαζοσκούφης, δεν ήταν ούτε καν είκοσι χρονών. Η ειρήνη αποκαθίσταται και, στην άλλη άκρη της Γαλλίας η Ματίλντ είναι αποφασισμένη να μάθει όλη την αλήθεια για αυτή την ακατονόμαστη πράξη. Θα δώσει τη δική της μάχη για να ξαναβρεί τον αγαπημένο της, νεκρό ή ζωντανό, μέσα στο λαβύρινθο όπου έχασε τα ίχνη του.
Η συγκίνηση, η απελπισία, η ευτυχία, μα πάνω απ' όλα η μαγεία της μυθιστορηματικής τους πλοκής κάνουν τους "Ατέλειωτους αρραβώνες" ίσως το σημαντικότερο έργο ενός απ' τους σημαντικότερους συγγραφείς της σύγχρονης γαλλικής πεζογραφίας.
Το βιβλίο, που έχει τιμηθεί με το βραβείο Interallie, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2003 από το Γάλλο σκηνοθέτη Ζαν-Πιέρ Ζενέ, με πρωταγωνίστρια την Οντρέι Τοτού, σε μια ταινία που αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα και πρωτότυπα εγχειρήματα του γαλλικού σινεμά.
Τίτλος βιβλίου:Οι ατέλειωτοι αρραβώνες
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Un long dimanche de fiançailles
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Japrisot, Sébastien, 1931-2003 (Συγγραφέας)
Δέμου, Βίκη (Μεταφραστής)
ISBN:9789601614106
Σειρά εκδότη:Ξένη λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2004
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες