Οδύσσεια

Εκδότης:
Ζήτρος
Έτος:
2004
ISBN:
9789608437258
Σελίδες:
649
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Οδύσσεια
Τιμή εκδότη:€44,52
Η τιμή μας: €40,07
στο καλάθι
Οδύσσεια
Η ομηρική ποίηση είναι η αφετηρία του ευρωπαϊκού πνεύματος· είναι το πιο παλιό λογοτεχνικό τεκμήριο (παράλληλα η Ιλιάδα και η Οδύσσεια), είναι γενάρχης της ποιητικής λειτουργίας σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο· είναι συνθεμένη με τρόπο που την κάνει να διατηρεί αιώνια νεότητα. Το ξεκίνημα της ποίησης αυτής γίνεται με την "Ιλιάδα" και με κάποια χρονική διαφορά με την "Οδύσσεια".
Τρεις είναι οι θεματικοί πυρήνες της Οδύσσειας. Ο πρώτος είναι η "τηλεμαχεία", δηλαδή η δράση του Τηλέμαχου, του γιου του κεντρικού "ήρωα" του έπους αυτού, του μυθικού βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα. Ο δεύτερος είναι αυτό που προβάλλεται στην αρχή του έπους αυτού, στο "προοίμιό" του: οι περιπέτειες του Οδυσσέα σε στεριές και θάλασσες, σε μια δεκάχρονη περιπλάνησή του από την αναχώρησή του από την κυριευμένη Τροία ως την άφιξή του στην πατρίδα του, χωρίς να φτάσει τελικά εκεί με τους συντρόφους του. Ο τρίτος είναι η "μνηστηροφονία", δηλαδή η τιμωρία των μνηστήρων της γυναίκας του Πηνελόπης, ύστερα από εικοσάχρονη απουσία του από την Ιθάκη. Η "Οδύσσεια" (όπως και η "Ιλιάδα") είναι ένα από τα λίγα πολυδιαβασμένα βιβλία σ' όλο τον κόσμο.
Στον τόμο περιέχονται εισαγωγικά στον Όμηρο, ευρεία περίληψη του έπους, μετάφραση, σχόλια, ανάλυση και διδακτική επεξεργασία κατά ραψωδίες.
Τίτλος βιβλίου:Οδύσσεια
Εκδότης:Ζήτρος
Συντελεστές βιβλίου:Όμηρος (Συγγραφέας)
Μαυρόπουλος, Θεόδωρος Γ. (Μεταφραστής)
Μαυρόπουλος, Θεόδωρος Γ. (Επιμελητής)
ISBN:9789608437258
Σειρά εκδότη:Μεταφρασμένοι Συγγραφείς της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία > Αρχαίοι Ελληνες Συγγραφείς
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες