Αναλογιστική στατιστική

Κατασκευή πινάκων θνησιμότητας
Εκδότης:
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εταιρεία Ο.Π.Α. Α.Ε.
Έτος:
2009
ISBN:
9789609856621
Σελίδες:
251
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Αναλογιστική στατιστική
Τιμή εκδότη:€40,00
Η τιμή μας: €36,00
στο καλάθι
Αναλογιστική στατιστική
Το παρόν σύγγραμμα ασχολείται με τις στατιστικές μεθόδους περιγραφής, ανάλυσης και μέτρησης της ανθρώπινης θνησιμότητας και συντάχθηκε στα πλαίσια των πανεπιστημιακών παραδόσεων του αντιστοίχου μαθήματος που διδάσκεται στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρέπει να τονιστεί ότι αυτό το κείμενο αποτελεί μια στοιχειώδη εισαγωγή, με στόχο να δοθεί ένας πρακτικός οδηγός για την κατασκευή ενός πίνακα θνησιμότητας, χρησιμοποιώντας συνήθη και διαθέσιμα εμπειρικά δεδομένα παρατήρησης.

Μετά το πρώτο εισαγωγικό κεφάλαιο, στο δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση των απαραίτητων εννοιών σχετικά με τις βασικές συναρτήσεις ενός πίνακα θνησιμότητας και στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται μια μικρή εισαγωγή στο θέμα των πληθυσμιακών προτύπων.

Στο τέταρτο, πέμπτο και έκτο κεφάλαιο περιγράφονται τα τρία βασικά βήματα της πρακτικής διαδικασίας κατασκευής ενός πίνακα: α) υπολογισμός των παρατηρούμενων ποσοστών θνησιμότητας, β) έλεγχος προσαρμογής σε τυπικό πίνακα και γ) τεχνική εξομάλυνσης των εμπειρικών ποσοστών θνησιμότητας. Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται κάποια ειδικά θέματα.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Αναλογιστική στατιστική
Υπότιτλος βιβλίου:Κατασκευή πινάκων θνησιμότητας
Εκδότης:Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εταιρεία Ο.Π.Α. Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Ζυμπίδης, Αλέξανδρος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609856621
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά > Στατιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες