Ρομπέρ Μπρεσόν, Καρλ Ντράγιερ

Εκδότης:
Αιγόκερως
Έτος:
2005
ISBN:
9789603222224
Σελίδες:
143
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ρομπέρ Μπρεσόν, Καρλ Ντράγιερ
Τιμή εκδότη:€12,72
Η τιμή μας: €11,45
στο καλάθι
Ρομπέρ Μπρεσόν, Καρλ Ντράγιερ
Ο Καρλ Ντράγιερ πέθανε στις 20 Μαρτίου 1968. Και να που το συνολικό έργο του, οριστικά τελειωμένο και προσδιορισμένο, αρχίζει να ζει μια νεά ζωή.
Το να ρίξουμε μια ματιά στο έργο του Ντράγιερ σημαίνει να ταξιδέψουμε μέσα στην ιστορία του κινηματογράφου. [...] Από τον "Πρόεδρο" μέχρι τη "Γερτρούδη", οι ταινίες του Ντράγιερ είναι πριν απ' όλα σημαντικές σε σχέση με την εξέλιξη μισού αιώνα της τέχνης που υπηρετούν. Μιας εξέλιξης στην οποία συνέβαλαν ορισμένες φορές με καθοριστικό μάλιστα τρόπο. Συχνά, όμως, κράτησαν μια απόσταση απέναντί της. [...] (από τη σελ. 9 του βιβλίου).
[...] Ο Μπρεσόν αντιμετώπισε τον κινηματογράφο πιο συνειδητά από τον Ντράγιερ, σε ό,τι αφορά τη μορφή της ταινίας. Η δική του προσέγγιση χαρακτηρίζεται από μια πρωτοτυπία, και η ένταση που πέτυχε να δημιουργήσει στηρίζεται στον τρόπο με τον οποίο ταυτόχρονα επεκτείνει και δίνει μια αίσθηση αφαίρεσης στην αφήγηση. Ο Μπρεσόν αναλύέι τα στοιχεία της αφήγησής του με τη βοήθεια των ίδιων των μέσων που την παρουσιάζει. Έτσι, όταν παρακολουθούμε μια ταινία του Μπρεσόν, βιώνουμε ταυτόχρονα τους μηχανισμούς της και τις απατηλές εντυπώσεις που δημιουργούν. [...] (από τη σελ. 69 του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Ρομπέρ Μπρεσόν, Καρλ Ντράγιερ
Εκδότης:Αιγόκερως
Συντελεστές βιβλίου:Sémolué, Jean (Συγγραφέας)
Sitney, P. Adams (Συγγραφέας)
Παπαλά, Χρυσάνθη (Μεταφραστής)
Μωραΐτης, Μάκης (Μεταφραστής)
ISBN:9789603222224
Σειρά εκδότη:Κινηματογράφος
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες