Το όνειρο της Αθηνούλας

κι άλλες παραμυθένιες ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά
Εκδότης:
Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας
Έτος:
2009
ISBN:
9789606817212
Σελίδες:
52
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Το όνειρο της Αθηνούλας
Τιμή εκδότη:€15,21
Η τιμή μας: €13,69
στο καλάθι
Το όνειρο της Αθηνούλας
Το κρεβάτι της μικρής Αθηνούλας έμοιαζε με βάρκα και ένα βράδυ ονειρεύτηκε ότι σιγά-σιγά το δωμάτιο της πλημμύρισε και ανέβηκε η στάθμη του νερού μέχρι το ταβάνι. Η Αθηνούλα ξύπνησε τότε, παρατηρώντας όλα τα αντικείμενα και τα παιχνίδια να κολυμπάνε λικνιστικά μέσα στο δωμάτιό της που είχε πραγματικά μεταμορφωθεί σε ένα γιγάντιο ενυδρείο.

Δύο διαφορετικοί Αη - Βασίληδες συναντιόνται στην αυλή ενός σπιτιού, δίπλα σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο ένας είναι ο στρουμπουλός Σάντα που μοιράζει δώρα κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Ο άλλος είναι ο αδύνατος, σαν ακτινογραφία, Βασίλης από την Καισάρεια της Καππαδοκίας. Ο Σάντα είναι το σύμβολο της κατανάλωσης, των ανέσεων και της καλοπέρασης και ο Βασίλης είναι το σύμβολο της λιτότητας, της στοργής και της αγάπης χωρίς ανταλλάγματα. Θα δούμε όμως τι μπορούν να συζητήσουν αυτοί οι δύο "Βασίληδες" κατά τη διάρκεια της απρόσμενης αυτής συνάντησης.

Στην παγωμένη πολιτεία Φρόστις οι πράξεις των ανθρώπων έχουν γίνει αιτία να λιώνουν πολύ γρήγορα οι Χιονάνθρωποι και έτσι συντομεύει η ζωή τους κατά τη διάρκεια των γιορτών. Γι' αυτό φταίνε τα πολλά αυτοκίνητα που βγάζούν καυσαέρια από τις εξατμίσεις τους, οι βιομηχανίες που ξερνάνε στην ατμόσφαιρα δηλητηριώδη αέρια, η απώλεια των δέντρων που οι άνθρωποι κόβουν και τα δάση που καίνε. Έτσι οι απελπισμένοι Χιονάνθρωποι της Φρόστις αποφασίζουν να εξεγερθούν και να συνετίσουν τους ανθρώπους με τις ενέργειές τους.
Τίτλος βιβλίου:Το όνειρο της Αθηνούλας
Υπότιτλος βιβλίου:κι άλλες παραμυθένιες ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά
Εκδότης:Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας
Συντελεστές βιβλίου:Δρίτσας, Θανάσης (Συγγραφέας)
Μπούτλας, Γιώργος (Εικονογράφος)
ISBN 10:
ISBN 13:
9606817210
9789606817212
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση: 2009
Τόμος:
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες