Πάπυροι και παπυρολογία

Εισαγωγή στην επιστήμη της παπυρολογίας
Εκδότης:
Ελληνική Παπυρολογική Εταιρεία
Έτος:
2005
ISBN:
9789609003803
Σελίδες:
579
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πάπυροι και παπυρολογία
Τιμή εκδότη:€84,80
Η τιμή μας: €76,32
στο καλάθι
Πάπυροι και παπυρολογία
Το φυτό του ποταμού "πα-πι-ουρ" έδωσε στον άνθρωπο το στέλεχός του, και απ' αυτό να φτιάξει το "χαρτί", δηλαδή τη "γραφική ύλη", όπου πάνω γραμμένα διασώθηκαν μέχρι σήμερα τα ανθρώπινα μηνύματα: από τα αριστουργήματα της ανθρώπινης σκέψης ως τα ασήμαντα, εφήμερα έγγραφα της προσωπικής ζωής.
Η πολύπτυχη τούτη ποικιλία του περιεχομένου και ο μεγάλος αριθμός των κειμένων δημιούργησαν μια νέα επιστήμη, την Παπυρολογία.
Οι πάπυροι βρέθηκαν σχεδόν αποκλειστικά, στο φιλόξενο έδαφος της Αιγύπτου, και στη συνέχεια πλούτισαν πολλά μουσεία και πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες στην Ευρώπη και πέρα από τον Ατλαντικό, και έδωσαν άφθονο υλικό για μελέτη και έρευνα στους κλασικούς φιλολόγους, θεολόγους, ιστορικούς, νομικούς, γλωσσολόγους, παλαιογράφους, λαογράφους κ.ά.
Η Παπυρολογία σήμερα αποτελεί άριστο στήριγμα της κλασικής φιλολογίας, γιατί παρέχει γνωστά και άγνωστα κείμενα της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, τα οποία, ας σημειωθεί, αντιγράφηκαν σε χρόνια πολύ κοντινά προς τους συγγραφείς τους, και είναι ενίοτε διαφορετικά από τα κείμενα που διασώθηκαν μέσω των Βυζαντινών χειρογράφων. Η Παπυρολογία, για τον λόγο τούτο, φέρνει επανάσταση στην κριτική των κλασικών κειμένων σε τέτοιο βαθμό, που να θεωρείται αναγκαία πια νέα έκδοση των περισσότερων συγγραφέων.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Πάπυροι και παπυρολογία
Υπότιτλος βιβλίου:Εισαγωγή στην επιστήμη της παπυρολογίας
Εκδότης:Ελληνική Παπυρολογική Εταιρεία
Συντελεστές βιβλίου:Μανδηλαράς, Βασίλειος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609003803
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες