Στα άδυτα των Ολυμπιακών Αγώνων

Η πολιτική, τα σκάνδαλα, το μεγαλείο
Εκδότης:
Κριτική
Έτος:
2005
ISBN:
9789602183960
Σελίδες:
290
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στα άδυτα των Ολυμπιακών Αγώνων
Τιμή εκδότη:€19,09
Η τιμή μας: €17,18
Στα άδυτα των Ολυμπιακών Αγώνων
Κάθε δύο χρόνια, το παγκόσμιο ενδιαφέρον στρέφεται στη γιορτή της ευγενούς άμιλλας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το Ολυμπιακό ιδεώδες έχει αμαυρωθεί από σκάνδαλα, απληστία και διαφθορά -από δωροδοκίες και ντοπαρίσματα μέχρι απάτες και πολιτική εκμετάλλευση των Αγώνων.
Χωρίς φόβο, ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ και ιδρυτικό μέλος της WADA, μας δείχνει την αθέατη πλευρά των Αγώνων. Ρίχνει άπλετο φως σε αμφιλεγόμενα γεγονότα και ζητήματα: στο σκάνδαλο των δωροδοκιών του Σολτ Λέικ Σίτι, στο φιάσκο των κριτών του καλλιτεχνικού πατινάζ στους Χειμερινούς Αγώνες το 2002, στην τρομοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη συμπεριφορά της ΔΟΕ και των αξιωματούχων της, καθώς και στα σκάνδαλα χρήσης απαγορευμένων ουσιών από τους αθλητές, τις οποίες θεωρεί τη μεγαλύτερη απειλή για τον αθλητισμό.
Άλλοτε επικριτικό, άλλοτε περιγραφικό ή διασκεδαστικό, αλλά πάντοτε έντιμο και διεισδυτικό, το βιβλίο μεταφέρει μια σπάνια προσωπική ματιά σχετικά με τις προσωπικότητες, τα ιδεώδη και την οργάνωση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο.
Τίτλος βιβλίου:Στα άδυτα των Ολυμπιακών Αγώνων
Υπότιτλος βιβλίου:Η πολιτική, τα σκάνδαλα, το μεγαλείο
Τίτλος πρωτότυπου:Inside the Olympics. A behind-the-scenes look at the politics, the scandals, and the glory of the games
Εκδότης:Κριτική
Συντελεστές βιβλίου:Pound, Dick (Συγγραφέας)
Κατσικερός Αθανάσιος Κ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789602183960
Σειρά εκδότη:Cosmos
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2005
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες