Ένδεκα ημέρες και τρεις χρονιές του Εμφυλίου

Εκδότης:
Νησίδες
Έτος:
2005
ISBN:
9789608263482
Σελίδες:
74
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ένδεκα ημέρες και τρεις χρονιές του Εμφυλίου
Τιμή εκδότη:€9,54
Η τιμή μας: €8,59
Ένδεκα ημέρες και τρεις χρονιές του Εμφυλίου
Το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί παρά μια εξιστόρηση πραγματικών γεγονότων μιας ταραγμένης και οδυνηρής για τη χώρα μας εποχής, όπως τα έχουν διαφυλάξει τα σχετικά ντοκουμέντα και η μνήμη.
Τέλη του 1944. Ο προγραμματισμένος από τους ξένους μονόπλευρος Εμφύλιος έχει αρχίσει. Ένας αγώνας άνισος και σκληρός, ζωής και θανάτου, ανάμεσα στους "έχοντες και κατέχοντες" και έναν προδομένο λαό.
Στο κείμενο περιγράφονται οι συνθήκες της κράτησης και της ανάκρισής μου, καθώς και η διεξαγωγή της δίκης που ακολούθησε μετά από τρία χρόνια παραμονής σε στρατόπεδα.
Οι "ένδεκα ημέρες", στον τίτλο, αφορούν τη σύλληψη, το χρόνο της κράτησης και της ανάκρισής μου στο Α' Αστυνομικό Τμήμα και την Εθνική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, και οι "τρεις χρονιές" το μεσοδιάστημα της παραμονής μου στη Μακρόνησο και στον Άη Στράτη, την παραπομπή μου, το 1951, στο Στρατοδικείο και τη δίκη που ακολούθησε.
Δεν έχω την πρόθεση να ανασκαλέψω πάθη αμβλυμμένα. Τα πρόσωπα και τα γεγονότα είναι πραγματικά, εκτός από δύο περιπτώσεις, στις οποίες δεν αναφέρω τα αληθινά ονόματα για λόγους ηθικής τάξης. Στο μέτρο του δυνατού, προσπάθησα να αποφύγω τους χαρακτηρισμούς, έτσι που να μπορεί ο αναγνώστης να κρίνει τους ήρωες του βιβλίου από τις πράξεις τους και μόνο.
Τίτλος βιβλίου:Ένδεκα ημέρες και τρεις χρονιές του Εμφυλίου
Εκδότης:Νησίδες
Συντελεστές βιβλίου:Φαρσακίδης, Γιώργος, 1926-2020 (Συγγραφέας)
ISBN:9789608263482
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2005
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες