Χαμένες ψυχές

Και άλλα διηγήματα
Εκδότης:
Ροές
Έτος:
2016
ISBN:
9789602832066
Σελίδες:
259
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χαμένες ψυχές
Τιμή εκδότη:€14,84
Η τιμή μας: €13,36
στο καλάθι
Χαμένες ψυχές
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει επτά από τα καλύτερα διηγήματα της ταλαντούχου Αμερικανίδας συγγραφέως. Πρόκειται για ιστορίες καλλιεργημένων και ανήσυχων ψυχών, οι οποίες πασχίζουν να χαράξουν τον δικό τους προσωπικό δρόμο η καθεμιά, ανάμεσα στις συμπληγάδες των αστικών κοινωνικών συμβάσεων.

Η γεμάτη ευαισθησία παρουσίασή τους από την Ήντιθ Γουόρτον κι η απαιτητική και οξυδερκής εμβάθυνση στον εσωτερικό τους κόσμο προσφέρουν στον αναγνώστη πειστικούς και ολοκληρωμένους ανθρώπινους χαρακτήρες, οι οποίοι εμπλέκονται σε δυσβάστακτες σχέσεις και απροσδόκητες καταστάσεις. Έτσι, οι ήρωες της Γουόρτον πασχίζουν να βρουν το μίτο της Αριάδνης μέσα στο λαβύρινθο των κοινωνικών υποχρεώσεων και των προσωπικών τους ανησυχιών, οδηγούμενοι πολλές φορές σε δύσκολες αποφάσεις, σε οδυνηρές ανατροπές αλλά και ευτράπελες περιπέτειες.

Εάν θα έπρεπε να μνημονεύσουμε ορισμένα ειδικότερα στοιχεία από τα διηγήματα, θα στεκόμαστε -κινδυνεύοντας να αδικήσουμε τα υπόλοιπα- στην σπαρακτική, αλλά και μεγαλειώδη, παρουσίαση του γυναικείου ψυχισμού στην "Τραγωδία της μούσας" και στην απολαυστική τροπή του "Σινγκού".
Τίτλος βιβλίου:Χαμένες ψυχές
Υπότιτλος βιβλίου:Και άλλα διηγήματα
Τίτλος πρωτότυπου:Short Stories
Εκδότης:Ροές
Συντελεστές βιβλίου:Wharton, Edith, 1862-1937 (Συγγραφέας)
Προδρομίδου, Νίκη (Μεταφραστής)
Κουβαράκου, Νάνσυ (Επιμελητής)
Τσικουδής, Αθανάσιος (Επιμελητής)
ISBN:9789602832066
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2016
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες