Τα πέτρινα πανεπιστήμια

Ο αγώνας για τη μόρφωση στις φυλακές και τις εξορίες, 1924-1974
Εκδότης:
Σύγχρονη Εποχή
Έτος:
2005
ISBN:
9789602249789
Σελίδες:
542
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα πέτρινα πανεπιστήμια
Τιμή εκδότη:€22,00
Η τιμή μας: €19,80
στο καλάθι
Τα πέτρινα πανεπιστήμια
Η μελέτη της Κυριακής Καμαρινού, καρπός επιστημονικής έρευνας, κατακτά επάξια θέση στις σελίδες της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας. Αξιολογώντας την, η "Σύγχρονη Εποχή", την παραδίνει στο αναγνωστικό κοινό και πιο πολύ στους νέους ανθρώπους.
Η δομή του βιβλίου φέρνει πρώτα τα βασικά χαρακτηριστικά της νεοελληνικής εκπαίδευσης, δίνοντας την πρέπουσα βαρύτητα στο "ρόλο και στην εξέλιξη της λαϊκής επιμόρφωσης" καθώς και στην "παρέμβαση του λαϊκού κινήματος" για να φτάσει στο κυρίως θέμα, δηλαδή στην αυτομόρφωση και την αλληλοδιδακτική μέθοδο μόρφωσης των αγωνιστών πολιτικών κρατούμενων στις φυλακές και τις εξορίες, χρησιμοποιώντας αξιόπιστες πηγές και πλούσια βιβλιογραφία.
Οι κομμουνιστές κρατούμενοι και στην απομόνωση και πίσω απ' τα σίδερα ή εξόριστοι, δεν έπαυαν να είναι κοινωνικοί άνθρωποι.
Μάλιστα οι δεσμώτες κομμουνιστές που είχαν την τιμή να βρίσκονται στην πρωτοπορία των αγώνων για ένα καλύτερο κόσμο, ένιωθαν περισσότερο την ανάγκη να πλουτίζουν τις γνώσεις τους όχι για το ατομικό όφελος, αλλά για το κοινωνικό σύνολο, για να πάψουν οι απάνθρωποι να διαχειρίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η μελέτη της Κυριακής Καμαρινού έχει διαπαιδαγωγητική αξία, φωτίζοντας μια σημαντική πλευρά των αγώνων του λαού μας μέσα στις φυλακές και τις εξορίες.
Τίτλος βιβλίου:Τα πέτρινα πανεπιστήμια
Υπότιτλος βιβλίου:Ο αγώνας για τη μόρφωση στις φυλακές και τις εξορίες, 1924-1974
Εκδότης:Σύγχρονη Εποχή
Συντελεστές βιβλίου:Καμαρινού, Κυριακή Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602249789
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2005
Κατηγορίες:Ιστορία
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες