Αναστάσιος, αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας

Ο ποιμένας του στοχασμού, της δημιουργίας και της ειρήνης
Εκδότης:
Επτάλοφος
Έτος:
2005
ISBN:
9789608360402
Σελίδες:
332
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Αναστάσιος, αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας
Τιμή εκδότη:€30,43
Η τιμή μας: €27,39
στο καλάθι
Αναστάσιος, αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας
Ο πολυτελής τόμος με πλουσία εικονογράφηση, αποτελεί μια μοναδική βιογραφία του ανδρός, που υπηρέτησε τους πιο φτωχούς λαούς του κόσμου και συγκεκριμένα της Ανατολικής Αφρικής και της Αλβανίας.
Γίνεται μία προσπέλαση στο βίο, στη ζωή και στο έργο του ιεράρχου που είναι προικισμένος με ακατάβλητο ψυχικό σθένος, ισχυρή προσωπικότητα και μεγαλειώδες όραμα.
Στο βιβλίο ακολουθούνται τα βήματα του μεγάλου ιεράρχου της Ορθοδοξίας, από τα παιδικά, μαθητικά, φοιτητικά και ακαδημαϊκά χρόνια μέχρις εκείνα στα επικίνδυνα δάση της Κένυας, τις στέππες της Τανζανίας και τα υψίπεδα της Ουγκάντα στην Ανατολική Αφρική ως ιεραποστόλου.
Ακολουθούν τα δεκατέσσερα χρόνια στα κακοτράχαλα βουνά της Αλβανίας και η πολύτιμη και πολύπλευρη προσφορά του Αναστασίου για την ανόρθωση του έθνους και την αναγέννηση μιας Εκκλησίας, της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χαρακτηρίζει το έργο του Αναστασίου στην Αλβανία, ως "Εξαίσιο θαύμα προσφοράς και θυσίας". Το ίδιο διακηρύσσει και ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος λέγοντας ότι "Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που ευεργέτησε την Αλβανία αυτός είναι ο Αναστάσιος".
Οι λεπτομέρειες της ιεραποστολικής δράσεως του Αναστασίου στην Αφρική είναι σαγηνευτικές, όπως και η βοήθειά του προς τους 30.000 μουσουλμάνους πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο εν τω μέσω "φιλικών πυρών".
Τέλος εκτιμάται η ακαδημαϊκή προσφορά του Αναστασίου ως θρησκειολόγου, παρουσιάζονται δε τα ευμενή σχόλια του διεθνούς τύπου ανά τα πέρατα της γης και οι τιμητικές διακρίσεις που εγένοντο στο πρόσωπό του.
Τίτλος βιβλίου:Αναστάσιος, αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας
Υπότιτλος βιβλίου:Ο ποιμένας του στοχασμού, της δημιουργίας και της ειρήνης
Εκδότης:Επτάλοφος
Συντελεστές βιβλίου:Δεληκωστόπουλος, Αθανάσιος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608360402
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες