Ο θείος Κώστας

Η ζωή και το έργο του Κ. Χρηστομάνου
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2005
ISBN:
9789600339383
Σελίδες:
201
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο θείος Κώστας
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
στο καλάθι
Ο θείος Κώστας
Ο Κωνσταντίνος Χρηστομάνος ήταν ένας άνθρωπος προικισμένος με σπάνια ευαισθησία και ιδιαίτερο ταλέντο στο χειρισμό του λόγου. Ένα τραγικό ατύχημα στην παιδική του ηλικία τον σακάτεψε σωματικά και σημάδεψε για πάντα τον ευπαθή ψυχισμό του. Η μοίρα όμως τον αποζημίωσε προσφέροντάς του την -ασύλληπτη για τους κοινούς θνητούς τότε- ευκαιρία να ζήσει για λίγο κοντά στην πιο διάσημη και πιο γοητευτική γυναίκα εκείνης της εποχής: την Αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας. Δάσκαλός της στα αρχαία και νέα ελληνικά ο Κ. Χρηστομάνος τη λάτρευε κυριολεκτικά και, μετά την άγρια δολοφονία της στη Γενεύη το 1896, τη θεοποίησε μέσα από το βιβλίο που της αφιέρωσε και που γρήγορα έγινε μπεστ σέλερ στην Ευρώπη.
Για όλα αυτά που συνέβησαν τότε, για την επιστροφή του στην Αθήνα, για την προβολή και την υπεράσπιση από τη μεριά του των νεότερων πνευματικών ρευμάτων στην Ευρώπη, για την ίδρυση της «Νέας Σκηνής» -δηλαδή του σύγχρονου θεάτρου στην Ελλάδα- και για άλλα πολλά μας μιλάει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Χρηστομάνος μέσα από το βιβλίο της Μ. Γεωργίου-Νίλσεν.
Πρόκειται για ένα βιβλίο-έρευνα με πολλά άγνωστα στοιχεία, ντοκουμέντα και σπάνιες φωτογραφίες, που όμως διαβάζεται σαν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που προβάλλει την εξαίρετη και γοητευτική προσωπικότητα ενός ποιητή, συγγραφέα και θεατρανθρώπου, που παραμένει ένα λαμπερό αστέρι στο στερέωμα της σύγχρονης πνευματικής Ελλάδας.
Τίτλος βιβλίου:Ο θείος Κώστας
Υπότιτλος βιβλίου:Η ζωή και το έργο του Κ. Χρηστομάνου
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Γεωργίου - Νίλσεν, Μυρτώ (Συγγραφέας)
ISBN:9789600339383
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2005
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες