Europeana

Μια συνοπτική ιστορία της Ευρώπης του εικοστού αιώνα
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2005
ISBN:
9789600427592
Σελίδες:
123
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Europeana
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Europeana
Οι Άγγλοι εφηύραν τα άρματα μάχης. Οι Γερμανοί ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητοι στον τομέα της υγιεινής. Οι γυναίκες είναι ανθρώπινα όντα. Η εφεύρεση της αντισύλληψης. Θεοζωολογία. Προβλήματα στύσης. Η συνοχή του σοσιαλιστικού στρατοπέδου. Random Access Memory. Η διακεκομμένη Ιστορία. Οι Εβραίοι είχαν γαμψή μύτη. Η αστική μούχλα. Η κατανάλωση χοιρινού κιμά. Η δικτατορία του προλεταριάτου. Το τέλος της Ιστορίας.
Πόλεμοι και επαναστάσεις. Επιτεύγματα και θηριωδίες. Οράματα σωτηρίας και σχέδια καταστροφής. Ουτοπικές πραγματικότητες. Συστράτευση επιστήμης και τεχνολογίας με το Κακό. Ο θρίαμβος της εικόνας. Πρότυπα της ανθρώπινης ευφυίας και εκφράσεις της ανθρώπινης υστερίας.
Ποια είναι η ιστορική αλήθεια και ποια είναι η αλήθεια της μνήμης;
Ο τσεχικής καταγωγής Patrik Ourednik επιστρέφει στον 20ό αιώνα με μηχανή του χρόνου την Europeana. Αφηγείται - δεν ξαναγράφει - με τη στόφα ενός παραμυθά ιστορικού την ιστορία της Ευρώπης, την ιστορία των ανθρώπων της, των ελπίδων και των διαψεύσεών τους, όπως δεν περιλαμβάνονται σε κανένα ιστορικό βιβλίο. Μέσα από ένα παιχνίδι συνειρμών, με καυστική ειρωνεία και αντιηρωική διάθεση, μας αποκαλύπτει, μπροστά στον καθρέφτη της Ιστορίας, τη ζωή ως θέατρο του παραλόγου.
Τίτλος βιβλίου:Europeana
Υπότιτλος βιβλίου:Μια συνοπτική ιστορία της Ευρώπης του εικοστού αιώνα
Τίτλος πρωτότυπου:Europeana
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Ourednik Patrik (Συγγραφέας)
Αγγελόπουλος, Μανώλης (Μεταφραστής)
ISBN:9789600427592
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2005
Κατηγορίες:Ιστορία
Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες