Το όνειρο του Δαμοκλέους

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2005
ISBN:
9789600427127
Σελίδες:
285
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το όνειρο του Δαμοκλέους
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το όνειρο του Δαμοκλέους
Τίρανα, φθινόπωρο του 1997. Οι σφαίρες από τα καλάσνικοφ βρίσκουν εύκολα το στόχο τους ανάμεσα σε αστυνομικούς, μαφιόζους και ανυποψίαστους πολίτες. Σε μια εποχή όπου οι δολοφονίες δεν αποτελούν έκτακτη είδηση, η αυτοκτονία του Ρ. Γκ., γόνου πλούσιας οικογένειας, δεν ξαφνιάζει κανέναν.
Ένα ημερολόγιο ρίχνει φως στο προσωπικό δράμα του αυτόχειρα: η κηδεία της μητέρας του την ίδια μέρα με την κηδεία του "Μεγάλου Κύκλωπα" Εμβέρ Χότζα· το σπίτι του πατέρα του -φυλακή πολυτελείας· ο έρωτάς του για τη Λίντα, την κόρη του διαβόητου ανακριτή Βαλμίρ Δ.· η ομολογία ενός εγκλήματος χωρίς κίνητρο και χωρίς θύμα· ο Δαμοκλής, η σβησμένη μνήμη του.
Η βασανισμένη μορφή του αρχαίου Δαμοκλή, με το σπαθί να κρέμεται απειλητικά πάνω από το κεφάλι του, θα γίνει ο μόνιμος εφιάλτης του.
Ψυχολογικό δράμα καφκικής ατμόσφαιρας, οδοιπορικό σε μια χώρα αμήχανη ανάμεσα στο ένοχο παρελθόν της και στο άναρχο παρόν της, το μυθιστόρημα του διακεκριμένου σύγχρονου Αλβανού συγγραφέα Φάτος Κονγκόλι ψηλαφίζει τον κόσμο της πραγματικότητας και των φαντασιώσεων, εκεί όπου συναντώνται η υπαρξιακή αγωνία, με τη σύγχρονη πολιτική ιστορία.
Τίτλος βιβλίου:Το όνειρο του Δαμοκλέους
Τίτλος πρωτότυπου:Ëndrra e Damokleut
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Kongoli, Fatos (Συγγραφέας)
Ζαρμπαλάς Ανδρέας (Μεταφραστής)
ISBN:9789600427127
Σειρά εκδότη:Βαλκανική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2005
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες