Μαθηματική θεωρία βελτιστοποίησης

Εκδότης:
Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Έτος:
2005
ISBN:
9789608105799
Σελίδες:
350
Μαθηματική θεωρία βελτιστοποίησης
Τιμή εκδότη:€35,00
Η τιμή μας: €31,50
Μαθηματική θεωρία βελτιστοποίησης
Η βελτιστοποίηση είναι πρωταρχικής σημασίας σε όλες τις επιστήμες. Στη συνδυαστική βελτιστοποίηση υπάρχουν πλήθος υπολογιστικούς δύσκολα προβλήματα, που προκύπτουν σε εφαρμογές στον πραγματικό κόσμο, των οποίων η ακριβής βέλτιστη λύση δεν είναι υπό τις παρούσες συνθήκες υπολογίσιμη σε πραγματικό χρόνο. Συνήθως υπολογίζεται μία προσεγγιστική λύση με διαφόρων ειδών ευρετικούς αλγορίθμους. Πρόσφατα, αναπτύχθηκαν πολλές προσεγγίσεις, που συνδέουν το διακριτό χώρο της συνδυαστικής βελτιστοποίησης με το συνεχή χώρο της μη γραμμικής βελτιστοποίησης μέσω γεωμετρικών, αναλυτικών και αλγεβρικών τεχνικών. Αν και όλοι, σχεδόν, αυτού του είδους οι αλγόριθμοι λειτουργούν καλά, στην πράξη δεν υπάρχει ατράνταχτη θεωρητική ανάλυση, εκτός του αλγορίθμου του Karmakar για το γραμμικό προγραμματισμό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά πολύ θεμελιώδη αποτελέσματα της βελτιστοποίησης, που έχουν δημοσιευθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων, τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί σε εγχειρίδια. Σε αυτό το βιβλίο συμπεριλαμβάνονται όλες οι πρόσφατες θεωρητικές εξελίξεις.
Το κυρίως θέμα αυτού του βιβλίου είναι η μαθηματική θεωρία της βελτιστοποίησης. Παρουσιάζονται και αναλύονται ποικίλα προβλήματα σύγκλισης στη μη γραμμική βελτιστοποίηση καθώς και οι θεωρητικές γέφυρες μεταξύ των συνεχών και των διακριτών προβλημάτων βελτιστοποίησης. Το βιβλίο περιέχει τρία κύρια τμήματα. Στο πρώτο τμήμα παρουσιάζεται η θεωρία σύγκλισης, που αποδείχθηκε με επιτυχία για την επίλυση ενός από καιρού υπάρχοντος ανοιχτού προβλήματος στην ολική σύγκλιση της μεθόδου προβολής της κλίσης του Rosen. Το δεύτερο τμήμα είναι αφιερωμένο στην εικασία του Powell για την ολική σύγκλιση των μεθόδων σχεδόν-Newton, ενώ το τρίτο τμήμα αναφέρεται στη συνδυαστική και την ολική βελτιστοποίηση.
Λαμβάνοντας υπόψη την σημασία που έχει η γνώση του μαθηματικού υπόβαθρου της βελτιστοποίησης, το βιβλίο «Μαθηματική Θεωρία της Βελτιστοποίησης» θα είναι ένα ανεκτίμητο εφόδιο για οποιοδήποτε ερευνητή ασχολείται με τη βελτιστοποίηση
Τίτλος βιβλίου:Μαθηματική θεωρία βελτιστοποίησης
Τίτλος πρωτότυπου:Mathematical Theory of Optimization
Εκδότης:Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Du, DingZhu (Συγγραφέας)
Pardalos, Panos M. (Συγγραφέας)
Wu, Weili (Συγγραφέας)
ISBN:9789608105799
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες