Λαγνεία
"Ο Simon Blackburn έγραψε ένα σοφό και απολαυστικό βιβλίο με θέμα τη λαγνεία, ίσως το πιο σκανδαλώδες αλλά και θελκτικό από τα "επτά θανάσιμα αμαρτήματα". Οι πλούσιες αλλά πάντα ακριβείς αναφορές του συγγραφέα στους αρχαίους κλασικούς, και όχι μόνο, προσδίδουν στη μελέτη αυτή εγκυρότητα και την καθιστούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και προκλητική".
(Robert C. Solomon, συγγραφέας των έργων "Τhe Passions", "About Love", "The Joy of Philosophy")
"Ο συγγραφέας μας χαρίζει μια γοητευτική εκδοχή της λαγνείας σ' ένα πυκνό και ευφυές κείμενο. Αποδομώντας τα κοινωνικά στερεότυπα, τις προκαταλήψεις και τα ψεύδη που σχετίζονται με τον σεξουαλικό πόθο, ο γνωστός φιλόσοφος Simon Blackburn υμνεί το "θανάσιμο αμάρτημα" ως την άλλη όψη της ορμής για ζωή. Η "λαγνεία" αποτελεί ένα ασυνήθιστα ερεθιστικό βιβλίο".
(Louise M. Antony, καθηγήτρια φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο του Οχάιο)
Τίτλος βιβλίου: | Λαγνεία |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα |
---|
Τίτλος πρωτότυπου: | Lust: The Seven Deadly Sins |
---|
Εκδότης: | Νεφέλη |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Blackburn, Simon (Συγγραφέας) Ρισσάκη, Δέσποινα (Μεταφραστής) Βλαβιανός Χάρης (Υπεύθυνος Σειράς)
|
ISBN: | 9789602117651 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα | Σελίδες: | 181 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | 2005 | Διαστάσεις: | 17x12 |
---|
Κατηγορίες: | Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Ηθική |

Φάρος, Φιλόθεος
Ο π. Φιλόθεος Φάρος γεννήθηκε το 1930 στον Πειραιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, νομικά και θεολογία. Έγινε κληρικός το 1962 και συνέχισε σπουδές στην ποιμαντική ψυχολογία και την ποιμαντική συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ. Δίδαξε ποιμαντική ψυχολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και εργάσθηκε ως Pastoral Counselor και Family Therapy Supervisor στην πρότυπη ψυχιατρική θεραπευτική κοινότητα Human Resource Institute της Βοστώνης, όπου απέκτησε μια σημαντική ψυχοθεραπευτική εμπειρία κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία και κυρίως εργαζόμενος με οικογένειες και ζευγάρια. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα επεχείρησε να θέσει στην υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος την εμπειρία του, οργανώνοντας ένα πρόγραμμα ποιμαντικής κλινικής εξασκήσεως για κληρικούς σ' ένα νοσοκομείο της Αθήνας. Ταυτόχρονα οργάνωσε ένα κέντρο νεότητος για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου καλλιεργείται και προάγεται η κοινοτική ζωή. Έχει γράψει πολλά άρθρα, μελέτες και δεκατρία βιβλία που διαπραγματεύονται άμεσα και καίρια για τη ζωή του ανθρώπου θέματα, όπως είναι το πένθος, ο γάμος, η ανατροφή των παιδιών, ο έρωτας κτλ.