Κοινωνική στατιστική με το SPSS

Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2005
ISBN:
9789604319602
Σελίδες:
686
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κοινωνική στατιστική με το SPSS
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κοινωνική στατιστική με το SPSS
Το βιβλίο αυτό είναι καρπός συγγραφικής δουλειάς δύο χρόνων, και φιλοδοξεί να καλύψει ένα κενό στην υπάρχουσα ελληνική βιβλιογραφία. Αυτό που έχουν ανάγκη οι Κοινωνικοί Επιστήμονες σήμερα, είναι να τους δοθούν συγκεκριμένα εργαλεία, μέθοδοι και τεχνικές που θα βοηθήσουν αποφασιστικά τη Στατιστική Ανάλυση των ερευνητικών τους δεδομένων. Ακόμη είναι ανάγκη να προσδιορισθούν στο θεωρητικό και στο τεχνικό επίπεδο, οι στρατηγικές εκείνες οι οποίες θα πρέπει να αναπτυχθούν για να εξυπηρετήσουν το σκοπό και τους στόχους, που στην αρχή της θέτει, η έρευνα. Με άλλα λόγια, είναι ορατό ζητούμενο σήμερα, να αναπτυχθούν με ακρίβεια τα κατάλληλα στατιστικά - μαθηματικά μοντέλα, τα οποία θα βοηθήσουν την αναζήτηση σχέσεων ανάμεσα σε μεταβλητές και παράγοντες που εμπλέκονται και περιγράφουν, τη συγκεκριμένη κοινωνική έρευνα.
Ο συγγραφέας θέτει έναν άλλο, πιο πρακτικό, πιο βατό, και οπωσδήποτε πιο χρήσιμο για τους κοινωνικούς επιστήμονες, δρόμο. Ο δρόμος αυτός επιβάλλει να κρατηθεί η θεωρία ως αναγκαίο προαπαιτούμενο, γιατί χωρίς θεωρία δεν υπάρχει επιστήμη, αλλά ταυτόχρονα αυτή τη θεωρία να ενταχτεί μέσα στη στατιστική διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που χρησιμοποιείται μια στατιστική διαδικασία, μια συγκεκριμένη τεχνική, ή ένα μαθηματικό-στατιστικό μοντέλο, θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα οι θεωρητικές του παραδοχές.
Από την άλλη, για να γίνει αυτό πιο αποτελεσματικά, γρήγορα και με ακρίβεια, θα πρέπει να υπάρξει εξοικείωση από νωρίς στη χρήση, ενός τουλάχιστον στατιστικού προγράμματος για Κοινωνικές Επιστήμες. Ένα τέτοιο στατιστικό πρόγραμμα, με ιδιαίτερα φιλικό για το χρήστη περιβάλλον, εύκολο στη χρήση και στην εκμάθησή του, ευέλικτο, και με μεγάλες υπολογιστικές δυνατότητες, φαίνεται να είναι το SPSS (Statistical Package for Social Sciences). Ακόμη θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το SPSS συγκριτικά με άλλα στατιστικά προγράμματα, διαθέτει την πιο πλατιά βιβλιογραφία, αναφορικά με τις Κοινωνικές Επιστήμες.
Τίτλος βιβλίου:Κοινωνική στατιστική με το SPSS
Περιέχει:CD στο οποίο περιέχονται όλα τα αρχεία δεδομένων (Data Sets).
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Δαφέρμος, Βασίλης (Συγγραφέας)
ISBN:9789604319602
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά > Στατιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες