Ο Μπακστ στην Ελλάδα

Εκδότης:
Gema
Έτος:
2009
Σελίδες:
188
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Μπακστ στην Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€35,09
Η τιμή μας: €31,58
Ο Μπακστ στην Ελλάδα
Σ' αυτό το βιβλίο ο Charles Spencer περιγράφει τις περιηγήσεις του Μπακστ στην Ελλάδα, όπου μελετούσε το τοπίο, τις πόλεις, την τέχνη και τα ενδύματα. Εξηγεί τη βαθιά επίδραση που είχε στον Μπακστ η συνάντησή του με τον Σερ Άρθουρ Έβανς, όταν ο τελευταίος εργαζόταν στην αναστήλωση του ανακτόρου του Μίνωα στην Κνωσό της Κρήτης, όπως και η επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Αρχιτεκτονικές και γλυπτικές λεπτομέρειες από τους περίφημους αυτούς χώρους θα ενσωματώνονται συνεχώς στα σκηνικά του. Το κείμενο είναι πλούσια εικονογραφημένο με σχέδια, πορτρέτα, διάφορα μοτίβα, ενώ μια σειρά πολυάριθμων έγχρωμων εικόνων αποκαλύπτει πανηγυρικά την ιδιοφυΐα του Μπακστ ως σχεδιαστή, ειδικότερα στην αναδημιουργία ελληνικών ενδυμάτων.

Εκτός από τα σχέδια, περιλαμβάνονται φωτογραφίες των πρωτότυπων κουστουμιών που τώρα ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, καθώς και τα σχέδια μόδας.

Αυτή η γοητευτική και πολυτελής έκδοση θα ενθουσιάσει όχι μόνο τους εραστές της Ελλάδας, αλλά και τους θαυμαστές των "Ρωσικών Μπαλέτων" και της ιδιοφυΐας του Μπακστ.
Τίτλος βιβλίου:Ο Μπακστ στην Ελλάδα
Τίτλος πρωτότυπου:Bakst in Greece
Εκδότης:Gema
Συντελεστές βιβλίου:Spencer, Charles S. (Συγγραφέας)
Σκλαβουνάκος, Στάθης (Μεταφραστής)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2009
Σημείωση:Κυκλοφορεί και με σκληρό εξώφυλλο στην τιμή των 50 €. Ίδιο ISBN (960-6893-02-5) με τον τίτλο: "Διπλωματικές ιστορίες".
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες